София. Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на работна оперативка

...
София. Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на работна оперативка
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на работна оперативка и провери изпълнението на ремонта на Западен парк

София. Кметът на София Йорданка Фандъкова участва на работна оперативка и ревизира осъществяването на ремонта на Западен парк. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . В момента се работи по създаване на част от инженерната инфраструктура. Изпълняват се нова канализация и канализационни шахти, обособени са площадки за техническите мрежи на пешеходния мост. Започна и осъществяването на трасета за полагане на електрическата мрежа.
Кметът Фандъкова акцентира, че е значимо да се работи качествено, в период и в сходство с всички условия на оперативната стратегия и работа в паркова среда.
На оперативката и инспекцията участваха и заместник-кметът по направление екология Йоана Христова, основният проектант Здравко Здравков, представители на проектанта, строителния контрол и изпълнителя на обекта.
По време на разискването на осъществяването на ремонтните действия бяха взети решения за възлагане на спомагателни механически решения на някои действия.
По предложение на основния проектант арх. Здравков и ръководителя на строителния контрол на обекта инж.Чавдар Гигов ще бъдат предоставени спомагателни механически решения за показване на елементи по настилките, обезпечаването на електро зареждането на обекта, както и новия пешеходен мост през р.Владайска от регион " Люлин ".
Във връзка с условието за работа по разнообразни механически решения за настилките на парка кметът Фандъкова настоя да бъдат показани опитни мострени сектори. Да се работи при доста добра съгласуваност на обекта сред всички участници в строителния развой.
Срокът за осъществяване на обекта е 12 месеца с въвеждане в употреба и по проект би трябвало да бъде приключен през лятото на 2019г. Важно е през летните и есените месеци, когато времето е уместно да се работи най-интензивно, с цел да напреднем доста, настоя Фандъкова.
Проектът за ремонт и възобновяване на Западен парк се извършва по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020. На повърхност от 530 дка от парк се планува възобновяване на алейната мрежа, която е в неприятно положение, създаване на осветяване, поливна система и видеонаблюдение. Ще бъде отворен и вход към регион " Люлин ". Ще бъдат направени подобекти като основен вход към бул. " Сливница ", езерото с алпинеума, розариум, цветна галерия, изсъхнал шадраван, зелено учебно заведение, детски площадки, площадка за кучета и пешеходен мост към бул. " Петър Дертлиев ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР