София. Кметът на община Хасково Добри Беливанов бе домакин на

...
София. Кметът на община Хасково Добри Беливанов бе домакин на
Коментари Харесай

Кметът Добри Беливанов бе домакин на среща между посланика на Иран и представители на бизнеса

София. Кметът на община Хасково Добри Беливанов бе хазаин на среща сред представители на бизнеса от Хасково и Пловдив с посланика на Ислямска Република Иран у нас Н. Пр. Сейед Мохаммад Джавад Расули. Срещата бе проведена от Хасковска комерсиално промишлена палата и бе водена от ръководителят Янчо Янев, оповестиха от пресцентъра на Община Хасково .
Негово превъзходителство Расули акцентира, че макар 120 годишната история на дипломатическите връзки сред двете страни България и Иран не се познават задоволително добре. Според него и двете страни имат изключителни условия за съвместен бизнес. Той уточни като една от най-важните си задания основаването на връзки сред бизнеса от България и Иран.
На срещата участваха представители на компании от Хасково и Пловдив. Пловдивска компания за кроасани изяви предпочитание да се свърже с сътрудници в Иран. Хасковска компания за спално долни дрехи /ГЛОБАЛ/ изненада посланика, като докара на срещата свои сътрудници от Иран, които споделиха задоволството си от взаимния бизнес.
Присъстващите показаха опциите на компаниите си за произвеждане на самун и сладкарски произведения, машиностроение, строителство, текстилно и шивашко произвеждане. Някои от тях имат бизнес в други арабски страни и имат интерес за насърчаване на активност и в Иран. Посланикът на Иран предложения присъстващите да се включат в бизнес делегация, която да посети Иран. Той разясни, че в най-скоро време у нас ще дойде сходна иранска делегация.
Кметът Добри Беливанов се ангажира да спомага при интерес от ирански компании за инвестиция в района. По- рано на самостоятелна среща с посланика той презентира опциите за вложения в общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР