София. Кметът на Добрич Йордан Йорданов представи проект за изграждане

...
София. Кметът на Добрич Йордан Йорданов представи проект за изграждане
Коментари Харесай

Добрич: Кметът Йордан Йорданов предлага да бъде изградена паметна плоча на загиналите от 7-ма Рилска дивизия

София. Кметът на Добрич Йордан Йорданов показа план за създаване и слагане на Паметна плоча на починалите от 53-ти пехотен полк, част от 7-ма Рилска дивизия. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . „ Една от главните задания на всеки добруджанец е опазването на историята на родния край и предаването й на поколенията “, сподели той. Намерението на Общината е този незабравим знак да бъде подложен през месец септември 2018 година в границите на тържествените прояви във връзка отбелязването на годишнината от Добричката епопея и Деня на Добрич.
Идейният план планува плочата да бъде от полимер бетон. На нея ще бъдат изписани имената на 62-ма военнослужещи, които са починали в Добричката епопея или са умряли в следствие от раните си.
Квартал „ Рилци “ в Добрич носи името на пехотната дивизия и точно там, на фасадата на НЧ „ Пробуда “ е най-подходящо място за слагането на плочата. Читалищата постоянно са били и ще бъдат огнище на родолюбивия български дух, сборно място за млади и остарели. По този метод всички генерации ще имат опция да видят и почетат имената на хората, починали в името на България за освобождението на Добрич и Добруджа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР