София. Като предстоящ председател на Съвета на Европейския съюз България

...
София. Като предстоящ председател на Съвета на Европейския съюз България
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Кохезионната политика е жизненоважна за Източна Европа и България, ако искаме да видим Европа стабилна, сигурна и силна на глобалната сцена

София. Като иден ръководител на Съвета на Европейския съюз България осъзнава какъв брой значимо е справедливото и дейно систематизиране на европейските средства и формулирането на бъдещата Многогодишна финансова рамка. Ще работим дружно с Европейската комисия за намирането на най-хубавия компромис, като отчитаме растящите потребности от повече средства в основни сфери. Това съобщи президентът Румен Радев, който се срещна през днешния ден на „ Дондуков “ 2 с европейския комисар по въпросите на бюджета и човешките запаси Гюнтер Йотингер, оповестиха от прессекретариата на президента .
„ Кохезионната политика е жизненоважна за Източна Европа и България, в случай че желаеме да забележим Европа постоянна, сигурна и мощна на световната сцена. Инвестициите в конвергенцията и в развиването на по-бедните региони стабилизират целия Съюз и носят значими стопански изгоди и за страните, които са чисти платци в Европейски Съюз “, съобщи Румен Радев. Държавният глава и Гюнтер Йотингер се съгласиха, че точно посредством ефикасна кохезионна политика, взаимни вложения и дълготрайно бюджетиране в границите на Европейски Съюз ще се реализира ефикасна конвергенция на стопанските системи на страните членки.
„ Председателството е неповторим късмет България да бъде показана оттатък формалния дневен ред и съвещанията на Съвета от позиция на нейната богата просвета, туризъм, промишленост, земеделие. Заинтересовани представители както от обществената сфера, по този начин и от бизнеса ще имат късмет да опознаят същински вашата страна “, съобщи комисар Йотингер и добави, че началото на 2018 година ще бъде основен миг за договарянията по какъв начин европейските средства да се изразходват оптимално дейно и с най-голяма добавена стойност.
По време на срещата президентът прикани в бъдещата Многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз да бъдат планувани стратегии за стимулиране на развиването на човешкия капитал, научноизследователската и развойната активност в по-слабо развитите райони на Европейския съюз. Не единствено инфраструктурата, само че и стимулираните и квалифицирани младежи, които търсят вероятност в своите страни, са решителен фактор за привличането на повече вложения и ускоряването на икономическия напредък в изоставащите в своето икономическо развиване райони, сподели още Румен Радев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР