София. Кампанията Защото СМЕ ХОРА! набра дарения на обща стойност

...
София. Кампанията Защото СМЕ ХОРА! набра дарения на обща стойност
Коментари Харесай

Кампанията „Защото СМЕ ХОРА! набра дарения на обща стойност 37 187 лв.

София. Кампанията „ Защото съдебномедицинска експертиза ХОРА! " набра дарения на обща стойност 37 187 лева, оповестиха от " Каритас България " . Кампанията „ Защото съдебномедицинска експертиза ХОРА! " бе в поддръжка на възрастни хора, страдащи от здравословни проблеми и имащи потребност от професионални грижи и наблюдаване. За тях „ Каритас " осъществя услугата „ Домашни грижи ", с помощта на която над 360 възрастни хора получават професионални здравни и обществени грижи в комфортно за тях място, където се усещат най-спокойни — в техните домове. Услугата се прави от мобилни екипи от медицински сестри и обществени помощници, които посещават възрастния човек в дома му и му оказват помощ в ежедневните грижи за здравето, хигиената и обществения му живот.
През годините „ Каритас " сътвори 9 центъра за Домашни грижи, като мобилните екипи към тях обезпечават професионални домашни грижи на възрастни хора от 14 обитаеми места, от които 6 града (Русе, Белене, Пловдив, Раковски, София и Малко Търново) и 8 села (Бърдарски геран, Гостиля, Житница, Дуванлии, Калояново, Стоилово, Звездец, Граматиково).
Кампанията „ Защото съдебномедицинска експертиза ХОРА " имаше за цели: да набере средства за услугата „ Домашни грижи на „ Каритас ", с помощта на която повече от 360 възрастни и заболели хора получават професионални грижи и внимание в своя дом, а посредством това и опция за умерено и почтено преживяване на старините си; да покаже изгодата от услугата „ Домашни грижи на „ Каритас " за възрастните хора; да върне във фокуса на публичното внимание възрастния човек; да предизвика съпричастност у необятната общност към възрастните хора.
За интервала на акцията „ Защото съдебномедицинска експертиза ХОРА! " бяха набрани дарения на обща стойност 37 187 лева Набраните средства ще подкрепят мобилните екипи към центровете за Домашни грижи на „ Каритас " да не престават да посещават нуждаещи се възрастни хора в техните домове и да им оказват помощ както с професионални грижи за здравето и обществените им потребности, по този начин и с грижи за тяхното прочувствено положение.
Разходите за обезпечаването на дълготрайни сложни (здравни и социални) домашни грижи на един възрастен човек за един месец възлизат на 90 лева Тук влизат: транспортни разноски, нужни на екипите към центровете за Домашни грижи на „ Каритас " да доближат до домовете на възрастните хора (общо 11 автомобила към 8 от центровете), административни разноски за 8 от центровете за Домашни грижи на „ Каритас " ; хонорари на медицинските сестри и обществените помощници към 8 от центровете — общо 21 души, от които 12 медицински сестри и 9 домашни помощници.
Мобилните екипи към центровете за Домашни грижи на „ Каритас " се придвижват от адрес на адрес, където осъществят професионални сложни услуги, директно съобразени с самостоятелните потребности на всеки възрастен човек. Здравната грижа се реализира от медицински сестри, а в даването на обществените грижи се включват обществени помощници.
През 2017 година медицинските сестри и обществените помощници към центровете за Домашни грижи на „ Каритас " помогнаха с професионални здравни и обществени грижи на 367 възрастни хора от 14 обитаеми места в България, като ги посещаваха в домовете им няколко пъти месечно, ежеседмично, а в някои случаи и всекидневно.
Ежемесечно бяха осъществени 2 652 визити в дома; 5 370 медицински услуги (медицински операции — инжекции, взимане на кръв; грижа за кожа, рани, превръзки; следене на виталните индикатори и приема на медикаменти; здравни консултации; предоставяне на противоположна връзка за положението на възрастния човек на неговия персонален доктор и др.); 4 293 услуги на обгрижване (грижа за тялото — къпане, непълен тоалет, бръснене, промяна на уриторна торба, памперси и под.; общо активизиране — раздвижване; помощ при хранене; преобличане и т.н.); 4 800 обществени услуги (придружаване до доктор и други институции; поддържане на регулярна връзка с персоналния доктор, закупуване на лекарства, удостоверяване на здравни книжки; помощ в семейството — пазаруване; даване на помощни средства — патерици, проходилки и под.).
Комплексните грижи, предоставяни от сътрудниците на „ Каритас ", оказват помощ на възрастните хора да изживеят старините си в своя личен дом, сигурни, че не са сами и че има на кого да разчитат в своите ежедневни потребности.
Радио " Фокус " получи документ за медийно партньорство на акцията.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР