София. Кампаниите за намаление не би трябвало да са само

...
София. Кампаниите за намаление не би трябвало да са само
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов, КЗП: При намаленията акцентът трябва да пада върху цената, а не върху процента на отстъпката

София. Кампаниите за понижение не би трябвало да са единствено акции на процентите. Те би трябвало да са акции на действителните цени, на които хората ще могат да си купят стоките, които са възнамерявали. Това съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в предаването „ Имате думата “ по Канал 3, оповестиха от пресцентъра на КЗП . Маргаритов добави, че опцията за илюзия от фиктивни понижения е може би най-големият риск.
„ Малко преди началото на акцията търговците подвигат цената, след което видимо я понижават, а в действителност продават стоките на същите цени, на които те са били продавани в предшестващите интервали “, изясни механизма на нелоялната процедура Маргаритов. Той сподели още, че част от жителите се обръщат към Комисията точно с опасението или констатацията, че пониженията са недействителни. „ Все повече български консуматори възнамеряват по-отдалеч своите покупки, наблюдават динамичността на цените и виждат по какъв начин се случва това нерегламентирано завишаване и по-късно – опит за заблуждение, че ще бъде направено действително понижение “, уточни Маргаритов. Полезните препоръки тук са изследване и сравнение на предложения, с цел да се направи осведомен и рационален извод за действителната цена на продукта.
„ Поради интензивните поръчки по време на огромни акции за понижение в онлайн магазините, могат да се забавят периодите за доставка “, обърна внимание Маргаритов. „ Това тревожи потребителите, забавя техните планове, неизвастно с какъв брой. Търговците и куриерските компании, които работят с тях, са длъжни, когато преценяват и чакат, че поръчките ще бъдат с доста по-големи размери и оттова – периодите може би ще се наложи да се удължат, да афишират това авансово “, изясни ръководителят на КЗП.
Все по-често в акциите за понижение вземат участие и друг вид услуги като почивки, козметични процедури, разтривки и прочие, които се дават след закупуване на ваучер и могат да бъдат употребени в съответен интервал от време. „ Компромиси с качеството не трябва да се вършат. Трябва да държим оптимално добре да бъдем осведомени за интервала, в който ще могат да се употребяват услугите. Понякога търговците се изкушават да продават доста ваучери със съответната правилно поднесена отстъпка, само че след това не са в положение да изпълнят в период всички задължения, които произтичат от това съществено предложение “, изясни Маргаритов. Той сподели, че това е нарушаване, което се глоби, само че е на първо място противен миг за потребителите. „ Ако има такива проблеми, ние сме подготвени да реагираме и да потърсим освен отговорността на този, който се е надценил, само че и да спомагаме да се открие метод той да компенсира потребителите, предоставяйки услугата в цялостния размер и качество за цената, за която се е заел да го направи “, добави ръководителят на КЗП.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР