София. Изложбата Transform на младата художничка Боряна Перчинска ще бъде

...
София. Изложбата Transform на младата художничка Боряна Перчинска ще бъде
Коментари Харесай

Изложбата „Transform” на младата художничка Боряна Перчинска ще бъде открита на 25 октомври в галерия „Средец”

София. Изложбата „ Transform ” на младата художничка Боряна Перчинска ще бъде открита от 18.00 ч. на 25 октомври (сряда) в изложба „ Средец ” в столицата. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на културата . Експозицията ще бъде показана от проф. Станислав Памукчиев.
С творбите, които е наредила в влиятелната столична изложба „ Средец ”, Боряна Перчинска изследва трансформациите и прочувствените механизми. Тя си задава екзистенциални въпроси, като да вземем за пример кои механизми движат човешките страсти, дали възприятията са достоверни или манипулирани реакции. Самата авторка споделя във връзка изложбата: „ Контрастът сред рациото и страстта поражда непрекъснат конфликт и в това време е в неразривна целокупност. Това напрежение насища действителността със самата себе си, с цел да се пръсне и трансформира в друго измерение – безконечен развой на струпване, гърмеж и успокоение. Всеки път от детонацията се ражда нова хибридна действителност, запазвайки ядрото на своята същина, напомняйки атавистично за себе си в новата си трансреалност. ”
Боряна Перчинска живее и работи в Германия от 2009 година Член е на Съюза на немските художници, както и на СБХ. Завършила е Националното учебно заведение за изящни изкуства „ Илия Петров ” и е магистър по стенна живопис от Националната художествена академия (1999). Има независими изложения в Германия, България, Франция и участия в групови изложения, пленери и арт планове в Германия, Унгария, Р. Македония, Канада, Испания, Чехия, Хърватия, Австрия, Швейцария и други Има голям брой награди, измежду които Специална премия за живопис от Фондация „ 13 века България ”, Специална премия от Международното биенале в Квебек, Канада и други Повече за авторката можете да научите на формалната й страница в интернет.
Изложбата ще може да се види в изложба „ Средец ” на Министерството на културата на бул. „ Ал. Стамболийски ” № 17 до 3 ноември (петък).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР