София. Искаме да направим така, че професията железничар“ да стане

...
София. Искаме да направим така, че професията железничар“ да стане
Коментари Харесай

Велик Занчев, БДЖ: Искаме да направим така, че професията „железничар“ да стане въпрос на чест и престиж

София. Искаме да създадем по този начин, че специалността „ железничар “ да стане въпрос на чест и авторитет. Това сподели Велик Занчев, ръководител на Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ ” ЕАД и заместник-министър на превоза, осведомителните технологии и известията с ресори железопътен, воден и въздушен превоз, в изявление за Агенция „ Фокус “ във връзка професионалния празник на железничаря, който означаваме на 6 август.
По думите му чиновниците и служащите са най-важната част от системата. Според него с изключение на материални активи, като преносим състав, жп инфраструктура и недвижимо имущество, има потребност от стимулирани експерти на всички равнища. „ Тъй като един от основните фундаменти, върху които се държат всички компании в жп бранша са хората, в този момент е настъпил моментът, когато ще влагаме в тях, с цел да запазим ноу-хауто на железницата. Тези хора са неговите носители. За страдание, в последните години не се отделяха средства за възстановяване изискванията на труд и повишение на заплатите “, разяснява Велик Занчев.
Той добави, че по тази причина се чертае стратегия за възстановяване изискванията на труд в депата. Заместник-министър Занчев разясни, че ще усъвършенства и положението на сградния фонд. „ И в БДЖ, и в НКЖИ се оферират стажантски стратегии, с които се притеглят млади експерти, които държат техният професионален път да бъде обвързван с железницата, обичат я и са подготвени да дадат всичко от себе си, с цел да може тя да просперира. С други думи – да се прескочи този предел от предишното към сегашното и бъдещето “, кометнира той и посочи, че се изпитва се голям недостиг от неналичието на нужната последователност. Според него е абсурд, че хората с голям опит няма на кого да го предадат, защото до момента не е било влиятелно да се работи в железниците. „ Твърдо сме решени да променим това виждане и образа на българската железница. С новия преносим състав, с осъвременената жп инфраструктура идват и нови технологии. С тях и хора, които са подготвени и са отлични експерти в своята работа. Надявам се моите сътрудници, които са част от колектива на БДЖ и НКЖИ, в най-скоро време да почувстват разликата “, разяснява ръководителят на Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ ” ЕАД. Той поздрави всички железничари и техните фамилии, както и всички хора, чиито сърца са свързани с железницата с Деня на железничаря. Той им пожела на първо място здраво здраве и благополучие. „ Професионалният празник на българските железничари се отбелязва от средата на предишния век в неделния ден на първата седмица от август. Денят не е определен инцидентно, а е обвързван с откриването на линията Цариброд-София-Белово, при започване на август 1888 година, за интернационалните жп транспорти. В тази връзка желая да пожелая на тях и на себе си българската железница да възвърне своето почтено място в обществото ни и в европейската железопътна карта “, добави Занчев.
Деница КИТАНОВА

Пълният текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР