София. Инвестициите вече са в истинската, реалната икономика и добавената

...
София. Инвестициите вече са в истинската, реалната икономика и добавената
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Инвестициите вече са в истинската, реалната икономика и добавената стойност остава в България

София. Инвестициите към този момент са в същинската, действителната стопанска система и добавената стойност остава в България. Това сподели министър председателят Бойко Борисов при старта на построяването на нови индустриалните мощности на предприятието за преправка на царевица „ Амилум България “ в Разград, оповестиха от държавната осведомителна работа . Той уточни, че години наред вложенията са правени във вериги магазини, банки, ЕРП-та и облагата е изтичала в чужбина. По думите му, доста по-добрата инфраструктура в България, както и по-доброто съдействие сред бизнеса и институциите, основава условия за ново качество на вложенията. Борисов даде образец с държавните дотации за земеделските стопани – над 2,7 милиарда лева, „ с цел да има царевица, с цел да има фабрики, с цел да има работни места “.
Новата инвестиция е в размер на над 200 млн. лева Очаква се работните места в завода да се усилят с още 300. След разширението компанията ще може да преработва 900 000 т царевица годишно. По-голямата част от продукцията на предприятието ще бъде изнасяна за интернационалните пазари и ще докара до забележителен позитивен резултат за комерсиалния баланс на България.
„ С същински фабрики, с служащи, с произвеждане ще сме сигурни, че когато спрат фондовете, стопанската система ще е в положение да поддържа нужния стопански напредък “, акцентира министър председателят. Той напомни, че в развой на създаване са коридорите 4, 8 и 10, които ще улеснят изнасянето на българската продукция към страните от Западните Балкани и Централна Европа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР