София. Имало ли е политически чадър, разпънат от управляващите от

...
София. Имало ли е политически чадър, разпънат от управляващите от
Коментари Харесай

Христо Проданов, БСП: Имало ли е политически чадър над директора на СЗОК Биляна Пенева

София. Имало ли е политически чадър, разпънат от ръководещите от ГЕРБ над шефа на Столичната здравноосигурителна каса Биляна Пенева? Този въпрос слага националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов, откакто стана ясно, че профилираното звено „ Антикорупция “ при Софийска градска прокуратура (СГП) е привлякло Биляна Пенева като обвинена, оповестиха от пресцентъра на Горско стопанство на Българска социалистическа партия - София.
Преди седмица, по време на парламентарен надзор, Проданов попита здравния министър Николай Петров за какво не е изпълнено решение на Надзорния съвет на НЗОК, от юни предходната година, за освобождение от служба на Пенева.
Народният представител изнесе и данни за спор на ползи. На 8 март 2017 дъщерята на Пенева - Кремена Берова е назначена за шеф отдел " Информационно обслужване " в Първа АГ-болница " Св. София ". На 23 март шефът на болничното заведение доктор Гергана Коларова упълномощава Берова да съставлява болничното заведение пред НЗОК, СЗОК, Министерство на здравеопазването и всички други държавни и общински институции за осъществяването и отчитането на дейностите по подписаните контракти. Проданов разясни, че пълномощното е безсрочно и следва да се пояснява напълно в интерес на пълномощника. Дъщерята на доктор Пенева подписва заповедите за осъществяване на инспекции на " Св. София ", назначени от шефа на СЗОК, т.е. от майка ѝ. Подписва фактурите и спецификациите, с които болничното заведение фактурира активността си – респективно на своята майка.
В отговора си здравният министър Николай Петров декларира, че шефът на НЗОК не е установил нарушавания на трудовите отговорности на шефа на СЗОК, тежестта на които да доведат до освобождението й от заеманата служба.
„ Днес, откакто към този момент е налице обвиняване за систематични тежки нарушавания и корист с власт от страна на Биляна Панова, поражда въпросът кой и за какво е „ упражнявал протекция “ над нея и не е позволил да бъде изпълнено решението на Надзорния съвет на НЗОК? “ – пита националният представител.
Според Христо Проданов, в най-кратки периоди, новото управление на НЗОК би трябвало да предприеме нужното СЗОК да стартира да работи съгласно разпоредбите и да извършва функционалностите, които са ѝ вменени по закон, в полза на жителите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР