„София и Скопие трябва да направят повече, за да стигнем

...
„София и Скопие трябва да направят повече, за да стигнем
Коментари Харесай

Ексклузивно пред bTV: Любчо Георгиевски за отношенията България – Северна Македония


„ София и Скопие би трябвало да създадат повече, с цел да стигнем до решение на този проблем “ – това сподели в извънредно изявление за bTV някогашният министър председател на Северна Македония Любчо Георгиевски.

„ Премиерите на двете страни имат силата, с цел да подобрят тези връзки, само че в това време доста се въздействат от останалите партии в обединенията си, както и от публичното мнение “, счита Георгиевски.

Според някогашния министър председател държавното управление у нас по-нестабилно във връзка с македонския въпрос. „ И двете държавни управления са под тежък обстрел от страна на съперниците “, сподели Георгиевски.

„ Последната година и половина е кулминационна точка на цикъла на утежняване на връзките сред България и Северна Македония “, счита някогашният министър председател на РСМ. Той прикани двете страни да гледат положително, с цел да могат по-бързо да се разрешат разликите сред тях.



„ Взаимоотношенията са влошени, тъй като се гледа единствено езика на омразата и в двете страни. И двете страни може да изгубят в случай че продължи тази система на блокиране и продължение на рецесията “, сподели още той.

„ Натиск над Балканите постоянно е имало. Той сега продължава върху София и Скопие, само че двете страни би трябвало да устоят. Натискът сега не е отрицателен, а е с цел да се разрешат проблемите и да се продължи напред “, твърди някогашният министър председател.

Според Георгиевски зад утежняването на връзките сред София и Скопие стои дълбоката страна. „ Северна Македония и България би трябвало да бъдат разграничени и скарани “, счита той.

Георгиевски добави, че поддържа концепцията българите да бъдат включени в конституцията на РСМ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР