София и Лондон ще си сътрудничат в областта на чистотата

...
София и Лондон ще си сътрудничат в областта на чистотата
Коментари Харесай

Фандъкова чу от кмета на Лондон: Тук има такса център за коли

София и Лондон ще си сътрудничат в региона на чистотата на въздуха, превоза и сигурността. 

За това се схванаха кметът на София Йорданка Фандъкова и на Лондон Садик Кан на среща в английската столица. Кан призна, че е впечатлен от сполучливото развиване на плана за софийското метро, както и от дейностите на кмета Фандъкова за справяне с проблемите с чистотата на въздуха. 

Сътрудничеството на кметовете е значимо за партньорството сред градовете, каподчерта Кан. По думите му Лондон, Париж, Берлин, София би трябвало да се учат един от различен. Той даде образец с поговорката „ По-добре е да използваш нещо, което работи, в сравнение с да измислиш нещо, което не работи “ и уточни, че и " София има образци, които на драго сърце бих употребявал ". 

През последните години София се развива доста бързо и изследваме опита на огромните европейски столици в другите области, уточни кметът на София Фандъкова. Кметът Садик Кан изрази подготвеност за експертна помощ в разнообразни области.

Във връзка с чистотата на въздуха в Лондон е въведена такса център и наказания за коли, които замърсяват.

Кметът на Лондон показа и концепцията си за превръщането на ул. “Оксфорд стрийт “, която е най-дългата комерсиална улица в Европа, в пешеходна зона. За последната година преминаващите рейсове по улицата са намалели с 60%, посочи Кан.  

На срещата, провела се в постройката на кметството в Лондон, участваха и Николай Стойнев, заместник-председател на Столичен общински съвет, Евгени Крусев, заместник-кмет на София по направление „ Транспорт и транспортни връзки ”, Владимир Данаилов – изпълнителен шеф на общинската организация, както и Н.Пр.Посланика на България Константин Димитров.  

Фандъкова подари футболна фланелка с номера на легендата ни Христо Стоичков - 8 и българското знаме на Кан. Кметът на Лондон се похвали с подаръка си във фейсбук. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР