София и големите градове вече са наситени с площи в

...
София и големите градове вече са наситени с площи в
Коментари Харесай

Наемите в моловете се повишават

София и огромните градове към този момент са наситени с площи в търговски центрове. Нови планове излизат все по-рядко и наемният пазар е движен най-много от разбърквания и възобновяване на наемателите във към този момент работещите. Силната интензивност на наемателите и лимитираните благоприятни условия за разгръщане са аргументи за продължаващия растеж на наемните цени. Това са изводите на консултантската компания за бизнес парцели Cushman &Wakefield Forton от развиването на пазара на търговски площи в страната през първата половина на годината.

Откриването на новия търговски център Delta Planet (37 000 кв. м) във Варна и преструктурирането на площите, освободени от банкрутиралия Carrefour, докара до рекордна наемна интензивност в комерсиалните центрове през първата половина на 2019 година Тя обаче надали ще се резервира отсега нататък, в случай че не бъдат открити нови обекти, предвижда Иван Граматиков, управител " Търговски площи " в компанията.

Между януари и юни в София и в страната са отворили над 60 000 кв. м нови магазини, което надвишава размерите на пазара за всяка от последните пет години.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР