София. Христос живее, той е нашата надежда и най-прекрасната жизненост

...
София. Христос живее, той е нашата надежда и най-прекрасната жизненост
Коментари Харесай

Папа Франциск: Христос живее, той е нашата надежда и най-прекрасната жизненост на този свят

София. Христос живее, той е нашата вяра и най-прекрасната жизнеспособност на този свят. Това сподели папа Франциск по време на обичайна си неделна молитва „ Царица Небесна “, която през днешния ден произнесе от София, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Скъпи братя и сестри, Христос Воскресе! С тези думи от антични имена по тези български земи християни, православни и католици си разменят пожелания. Те показват успеха на Исус Христос над гибелта. Те са удостоверение за нашата религия “, съобщи папа Франциск. „ Това, което желая да ви кажа, е, че Христос живее, той е нашата вяра и най-прекрасната жизнеспособност на този свят. Всичко, което Той допира, става ново и се изпълва с жизнеспособност. Той живее и те желае жив, Той е в теб, Той е с теб и не те изоставя в никакъв случай, колкото и да се отдалечиш, Той върви с теб. До теб е Възкръсналият, който непрестанно те зове и те чака, с цел да започнеш изначало. Него в никакъв случай не Го е боязън да стартира изначало. Той постоянно ти дава ръка, с цел да започнеш още веднъж. Когато се чувстваш остарял и изнемощял от горест, имаш страхове, подозрения и провали, Той ще бъде там, с цел да ти даде още веднъж вяра. Той живее, Той те желае жив и върви паралелно с теб “, сподели още Светият отец. „ В историята на църквата и в България е имало пастири, които са се отдалечили от светостта на живота. И тук желая да напомня светия овчар – св. Йоан XXIII, той е живял тук. Тук той се е научил да цени традицията на източната черква, установявайки връзки на другарство с другите вероизповедания. Трябва да благодарим на тази земя за мъдрата и вдъхновяваща вътрешен глас на положителния папа “, уточни папа Франциск.
По думите му България е кръстопът, на който се срещат и водят разговор разнообразни вероизповедания. „ Това демонстрира желанието на всички да изминат пътя, все по-необходим, да възприемат културата на разговора като път, общото съдействие като държание, земното познаване като способ и аршин. Намираме се покрай църквата „ Св. София “ и катедралния храм „ Св. Ал. Невски “, където се помолих в загатна на св. св. Кирил и Методий. В желанието да показвам отношение и любов към тази черква, имах насладата да прегърна доскоро моя брат – Негово Светейшество българския патриарх Неофит, както и митрополитите от Св. Синод “, съобщи папа Франциск. „ Сега се обръщаме към блажената Дева Мария, с цел да помогне тя да продължим да се разпознаваме взаимно като деца на еднакъв татко “, сподели той.
Папа Франциск се помоли пред иконата на Месемврийската Богородица, която е изложена на пл. „ Свети Александър Невски “.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР