София. Европейският съюз трябва да бъде още по-силен, когато приключи

...
София. Европейският съюз трябва да бъде още по-силен, когато приключи
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Имаме амбицията Европейският съюз да бъде по-силен след края на Българското председателство

София. Европейският съюз би трябвало да бъде още по-силен, когато завърши Българското председателство. Българските институции ще работят интензивно и обединени за осъществяването на тази цел. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 организира среща с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, оповестиха от прессекретариата на президента . По време на диалога президентът увери ръководителя Юнкер в готовността на страната ни да се причисли към Шенгенското пространство и двамата показаха увереност, че приемането ни ще усъвършенства обстановката със сигурността за целия Европейски съюз.
Пред президента и вицепрезидента на България ръководителят на Европейската комисия удостовери поддръжката си за напъните на страната да ускори вероятността за интеграция в Европейски Съюз на страните от района и да динамизира разговора с страните от Западните Балкани.
Румен Радев и Жан-Клод Юнкер разискаха подхванатите през последната година дейности за създаване на обща европейска защита. По думите на президента засиленото съдействие в региона на Общата външна политика и политиката за сигурност е положително за България и значима визионерска стъпка за Европейски Съюз. Президентът съобщи готовността на страната ни да вземе присъединяване в бъдещи общи планове в областта на военната индустрия, науката и построяването на съвместими качества сред страните членки в региона на защитата.
Тема на срещата беше и формулирането на бюджета на Европейския съюз след напускането на Обединеното кралство. Жан-Клод Юнкер и Румен Радев се съгласиха, че при правенето на бъдещата Многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз би трябвало да се вземат поради растящите потребности на съюза от повече сигурност за жителите, прецизен надзор на миграционните процеси към общността, както и основни планове за съгласуваност и развиване на европейските райони.
„ Щастлив съм, че България пое ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз и съм убеден, че страната има отлична подготовка да извършва отговорностите си през идните шест месеца “, безапелационен беше ръководителят Юнкер и уточни, че страната ни ще поеме семейството на Европейски Съюз в извънредно значим за развиването на Съюза миг. По време на срещата Жан-Клод Юнкер оцени високо фискалните индикатори на страната ни и изрази мнението, че България е подготвена да задейства процеса за присъединение към общата европейска валута.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР