София е затворена до второ нареждане. Това стана ясно от

...
София е затворена до второ нареждане. Това стана ясно от
Коментари Харесай

София - затворен град

София е затворена до второ разпореждане. Това стана ясно от ексклузивен брифинг.
Масовото овакантяване на всеобщото огнище на ковид е смущаващо, съобщи на ексклузивен брифинг ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния действен щаб.
Всички напуснали са разпръснати из цялата страна, а това предпоставя още по-неясни епидемиологични последствия, сподели той. Този развой продължава най-вероятно и на следващия ден и вдруги ден. Многото случаи на ковид от последните дни не са случайност, а наклонност, добави той. Ето за какво щабът предложи затварянето на София и ограничение на напусканията за коли. Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев ще издаде заповед от 0:00 часа тази нощ (17 април) да се прекрати излизането от София на всички коли като се изключи товарните коли, на тези, които имат потребност от лекуване и колите, пренасящи медицински лица, които отиват на работа. Забраната не важи за спешните коли, тези на ВиК и тези, които обезпечават интернет трафик и спешни услуги. Заповедта е в деяние до второ разпореждане.
Ако тези ограничения не работят, евентуално ще има по-строги, сподели вътрешният министър Младен Маринов. Той предизвести, че в този момент връщащи се за София хора ще имат доста съществени проблеми, защото ще бъде тествано за какво са напуснали. " Не може да се гаврят със здравето на полицията, извънредно отчаян съм ", добави той.
Здравният министър Кирил Ананиев пък даде обещание в допълнение заплащане.
Очаквайте детайлности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР