София е заложник на политическата сделка - това е сделката,

...
София е заложник на политическата сделка - това е сделката,
Коментари Харесай

Георги Георгиев: София е заложник на политическата сделка между ПП-ДБ и Спаси София

София е пленник на политическата договорка - това е договорката, която е обещана от Васил Терзиев и от партиите в обединението, с цел да не бъде Борис Бонев претендент за кмет. Тази цена в този момент би трябвало да я платят жителите на София.

Това съобщи общинският консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев на брифинг след края на днешното съвещание на Столичния общински съвет (СОС), на което за трети следващ път не беше определен ръководител на Съвета.

Изключително тревожната наклонност продължава – градът и кметът на София са пленник на политическия дебелоглав на част от групата на " Продължаваме промяната - Демократична България " (Спаси София), сподели Георгиев, който бе ръководител на СОС в предходния мандат.

По думите му е извънредно време те да си напомнят, че завоюваха изборите и желаеха да ръководят.

Имат най-голямата група в СОС, само че по нищо не си проличава да се държат като такава. За нас е необяснимо държанието им от през днешния ден да кажат, че ще гласоподават по съвест, след което да пуснат 23 недействителни бюлетини, разяснява Георгиев.

Според него не е отговорно отношение, защото град не се ръководи от най-голямата му група с недействителни бюлетини, а с действителни гласове и ясна позиция. Това, сподели общинският консултант, не го виждаме на трето следващо съвещание.

Георги Георгиев моли кметът да влезе в лидерската си роля и да поеме управлението на процеса, тъй като негова е отговорността хората, от чието име се е кандидатирал, да се държат отговорно, зряло, по този начин, както 1,5 милиона жители заслужават. Първите би трябвало да решат с кого ще ръководят, сподели Георгиев.

Той посъветва сътрудниците си от ПП-ДБ (Спаси София) да спрат да разделят постове и да си изплащат политическите задължения през СОС, а да помислят за проблемите на хората.


 

Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС сподели пред публицисти, че е значимо да е явен водачът, който ще поведе процеса по договарянията, тъй като до момента сигналите бяха спорни. Първоначално кметът подаваше ръка към политическите водачи, по-късно към общинските съветници, уточни Хекимян.

Той съобщи, че не би трябвало да се приказва за политики, тъй като те са ясни и са в предизборните стратегии на безусловно всички партии в този СОС. Важно е да се приказва съответно за ръководител или непосредствено за болшинство, тъй като на този Общински съвет му липсва ясно и изрично болшинство, акцентира Антон Хекимян.

Според него работата с плаващи болшинства няма да докара до нищо положително. " Разговорът за политики е диалог за нищо ", съобщи общинският консултант от ГЕРБ. Той сподели, че те биха се отзовали на диалози не за политики, а за болшинство и за ръководител на СОС, каквито до момента не са водени.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР