София е сред топ 10 на градовете в ЦИЕ по

...
София е сред топ 10 на градовете в ЦИЕ по
Коментари Харесай

Клиентите на Revolut в България са вече повече от населението на Пловдив и Варна

София е измежду топ 10 на градовете в ЦИЕ по брой клиенти на дребно на Revolut с 270 000 консуматори . Преди нас са единствено Букурещ (590 000), Варшава (360 000), Будапеща (356 000). Изпреварваме Вилнюс (173 000), Краков (165 000), Вроцлав (152 000), Рига (138 000), Прага (124 000), Загреб (117 000).

Като цяло България със 670 000 клиенти означи растеж от 47% - преизпълнен районния растеж през последните 12 цялостни месеца. Това оповестиха от компанията.

Revolut надвишава 10 милиона клиенти на дребно в района на ЦИЕ. За по-малко от година цифровата банка закупи над 2,5 милиона клиенти.

Съседката ни Румъния е първият пазар в района и в Европейски Съюз (над 3 милиона), а Полша вторият по величина (близо 3 милиона) в региона. Челната тройка се добавя от Унгария, която неотдавна мина прага от 1 милион.

От Revolut оповестяват още, че в Централна и Източна Европа се правят над 138 милиона преводи всеки месец, което е с 67% повече в съпоставяне със междинния брой преводи, обработени през предходните цялостни 12 месеца.
 Revolut 10: Какво се трансформира в последната актуализация на финансовото приложение?
Revolut 10: Какво се трансформира в последната актуализация на финансовото приложение?

Потребителите на Revolut в България са 660 000 души

Регионът на Централна и Източна Европа включва България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения, където милиони клиенти употребяват Revolut като ежедневна сметка. От интернационалните преводи и валутен продан до разплащателни сметки, ръководство на бюджета и персонализирани карти или детски сметки, Revolut е универсалното приложение за всичко, обвързвано с парите.

Румъния, с над 3 милиона клиенти и растеж на потребителската база от 39% през последните 12 месеца, е водач в района и резервира втората си позиция в световната ранглиста след Обединеното кралство. Полша също отбелязва мощен растеж от 48%, насочвайки се към прага от 3 милиона клиенти. Унгария (1 млн. клиенти на дребно) , България (670 000 клиенти на дребно) и Чехия (над 600 000 клиенти на дребно) съставляват топ 5 на пазарите.

Нарастващата известност на цифровата банка в района може да се изясни с резултатите от неотдавнашно представително изследване, извършено от Dynata от името на Revolut в този район.
 Снимка 638394
Според него съвсем половината от участниците избират цифрови банки: 34% от интервюираните в района поради тяхната еластичност, а 12% - поради по-добрия надзор върху парите им. Една трета от интервюираните биха предпочели и двете: банка, която предлага клонове, и втора банкова сметка посредством смарт телефон.

Едва 12 % към момента избират банка с физически офис, основно заради нуждата да поддържат връзка с действителен човек, с цел да имат опция да изискат съвет.

Според основния изпълнителен шеф в Revolut Bank Джо Хенеган разяснява, че Revolut продължава да укрепва позицията си на водеща цифрова банка в района и на бързо разрастващ се паневропейски състезател в промишлеността.
 Снимка 638395
Джо Хенеган

" Разширяването на потребителската ни база в ЦИЕ с 43% за една година е значимо достижение за нашия екип. Очакваме да предоставим продукта си на доста повече клиенти през идващите седмици и месеци и да разтеглим банковото си наличие в района ", съобщи той.

Европейската Revolut Bank е учредена в Обединеното кралство през 2015 година Първоначално предлага парични преводи и продан. Днес над 35 милиона клиенти на дребно по целия свят употребяват артикули на Revolut, измежду които peer-to-peer заплащания.

В района на Централна и Източна Европа 7 от 10 преводи с физическа карта, осъществени с Revolut през последните 12 месеца, са осъществени на локалните пазари на клиентите, което демонстрира интензивното всекидневно потребление на цифровата банка като ежедневна сметка за нормални разноски.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР