София е раздирана от гонки, полицията да си влезе в

...
София е раздирана от гонки, полицията да си влезе в
Коментари Харесай

София е раздирана от гонки, полицията да си влезе в ролята: Шефът на СОС

София е раздирана от гонки, полицията да си влезе в ролята и да излезе по улиците. Това изиска Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет.

Вече 2 дни подред жителите на столичния регион " Илинден ” се събират на алегоричен митинг на мястото, на което двама млади души изгубиха живота си, съобщи Нова тв. Техните претенции - повече ограничения на пътя. Инцидентът провокира и свикването на изключително съвещание на Столичния общински съвет този петък, на съвещанието е поканен и вътрешният министър.

В ефира на " Здравей, България " Георги Георгиев сподели, че таблата за скорост засичали ужасяващи данни. Само за месец на бул. " Сливница " са засечени 13 000 нарушавания на скоростта, като най-бързо миналият автомобил се е движел със 148 км/ч.

Друг образец е Околовръстното, където за месец над 60 автомобила са засечени да се движат с над 200 км/ч.

" Не може 15 патрулни автомобила да се грижат за реда в случай, че в София има 1 милион коли. За 70 000 коли би трябвало да следи една патрулка ”, сподели Георги Георгиев.

" От 7 юли предходната година до момента при всевъзможни мотиви обясняваме и желаеме от Министерство на вътрешните работи повече жива мощ по улиците на София. От злополуката на бул. " Черни връх ” до през днешния ден нищо не се промени в отношението на Министерство на вътрешните работи. В София има три камери за скорост. Как ще управляват скоростта, без да глобяват? ”, попита общинарят.

По думите му не може на всички места да се сложат гърбици, изключително по трасетата на градския превоз. Георгиев изясни, че от случая на бул. " Черни връх " до през днешния ден няма нито една нова стационарна камера в София.

" Подготвихме законопроект да дадем на Пътна полиция достъп до тези над 600 камери, които има общината, с цел да могат да глобяват през тях ”, сподели Георгиев.

Данни от таблата на Столичната община

* Месечна база - сред 80 000 - 100 000 нарушавания

* Близо 10 000 на месец са с над 100 км в час

* Предстои 32-те табла да се реалокират на други местоположения, с цел да се съберат още данни

* Най-висока скорост 240км/h

• Таблото на Околоврьстен път за един месец е засекло над 60 нарушавания с над 200км/h

• За април месец таблото на бул. " Сливница " е отчело близо 13 000 нарушавания и най-висока скорост - 148км/h

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР