София е пред риск от транспортна криза заради липсата на

...
София е пред риск от транспортна криза заради липсата на
Коментари Харесай

Антон Хекимян: София е пред риск от транспортна криза

" София е пред риск от транспортна рецесия поради неналичието на верен метод от страна на новото ръководство на града ". Това написа общинският консултант от ГЕРБ Антон Хекимян във Facebook.

И продължи в своя пост:

" Това беше едно от терзанията, които обсъдихме на срещата по поканата на КТ " Подкрепа " дружно с сътрудници общински съветници от ГЕРБ-СДС.

Основните претенции на синдиката са свързани със заплащането и възстановяване изискванията на труд за чиновниците в бранша.

Още по време на акцията от ГЕРБ отговорно декларирахме, че би трябвало да се възнамеряват най-малко 20% увеличени на заплатите на чиновниците в транспортния бранш на София.

От " Подкрепа " упорстват за 30%, които действително могат да бъдат реализирани с верен план на бюджета за идната година.

Това ще помогне за запазването на актуалните и запълването на изчезналите бройки при водачите, сервизните служащи и другите чиновници в бранша.

За ФТР " Подкрепа " нощният превоз е задължение, за което те упорстват да се направи обширен разбора на разноските.

Притеснителни за чиновниците са и поръчките за метаморфоза в бранша, които могат да доведат до транспортен безпорядък.

Припомням, че по време на рецесията с COVID-19 и последвалите шокови цени на горивата – градския превоз не получи поддръжката на държавно управление на " Промяната ". Осигуряването на средствата от страната пристигна с напъните на предходното управление на общината и ГЕРБ-СДС в Народното събрание.

През последните години Йорданка Фандъкова и нейният екип са осигурявали ритмично нараствания на възнагражденията след договаряния със синдикатите.

Като общински съветници с отговорност и угриженост към града ни – от ГЕРБ-СДС ще създадем всички улисия за повишението на заплатите на чиновниците в транспортния бранш. Това е отговорност освен към тях, а и към всички милион и половина жители на София, които разчитат на първокласен и безвреден транспорт. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР