София е под риск да загуби близо 242 млн. лв.

...
София е под риск да загуби близо 242 млн. лв.
Коментари Харесай

Терзиев: Без избран председател на СОС до вторник София може да изгуби близо 242 млн. лв.

София е под риск да загуби близо 242 млн. лева финансиране, в случай че не бъде определен ръководител на Столичния общински съвет (СОС) и работата на локалния орган не стартира скоро. За това предизвести кметът на столицата Васил Терзиев.

Той прикани общинските съветници да прояват " мъдрост " и оптимално бързо да изберат кой ще управлява Общински съвет - като им даде краен период това да се случи най-късно във вторник.

" Крайният период да имаме Общински съвет, който да проработи, е 12 [декември], с цел да влезем в период до края на годината, да се одобряват всички решения, да бъде направено разпределението по комисии и всичко да бъде предвижено, с цел да избегнем да загубим доста пари ", сподели Терзиев.

Кметът на София изясни, че по остарелия програмен интервал за ВиК плановете би трябвало да се пренасочат незабавно 77 млн. лева, другояче има риск да се загуби към този момент отпуснати 42 млн. лева Отделно столицата няма да може да кандидатства за бъдеща стратегия в размер на 200 млн. лева.

Отделно без Общински съвет няма да може да бъде гласувана план-сметката за чистотата за 2024 година, както и икономическата рамка за градския превоз, което ще сътвори спомагателни проблеми за общината.

От изявленията в залата стана ясно, че договарянията за търсене на болшинство в СОС не престават, само че към този момент те не дават резултат.

Общинските съветници трябваше да създадат четвъртия си опит да изберат ръководител, само че това няма да се случи в петък. Вместо това те взеха решение да прекратят днешното си съвещание и вместо това да насрочат друго за идната седмица. Така дебатите бяха изместени в посока не кой да оглави СОС, а по кое време да е идната среща на общинските съветници.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР