София е на загуба от скобите и паяците в града.

...
София е на загуба от скобите и паяците в града.
Коментари Харесай

Ще се увеличи ли глобата за репатриране на кола с паяк в София

София е на загуба от скобите и паяците в града. Това стана ясно от информация с плановете на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) за общинските съветници. Таксите, които сега ЦГМ събира за репатриране на углавен паркинг, са признати от Столичния общински съвет преди 10 години – през 2012 година Според управлението на центъра те не дават отговор на действителните разноски за активността и те към този момент са съвсем двойни.



Цената на репатриране за погрешно паркиране в София сега е 60 лева, а за сложена скоба – 30 лева

От ЦГМ казвате,че разходът за репатриране на един автомобил са 130 лева, а за слагане на скоба – 40 лева

Това е част от цялата система на платено паркиране, тъй че да приказваме, че това е на загуба, не е напълно правилно, защото приказваме за една много по-голяма активност. Сама по себе си скобата е просто един детайл

При паяците цената не кореспондира с размера на разноските. Огромната част от репатрираните коли са такива на извършители и съгласно мен едно нарастване на цената на паяка ще докара до усилване на санкционната активност и на предварителната защита, т.е разчистването на погрешно паркирани коли от кръстовища, тротоари, пешеходни пътеки “, разяснява ръководителят на транспортната комисия в СОС Карлос Контрера.

По-скъпото репатриране при погрешно паркиране среща последователи и измежду водачи, и измежду пешеходци. Не липсват обаче и съперници.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР