София. Доц. д-р Бони Петрунова е назначена за директор на

...
София. Доц. д-р Бони Петрунова е назначена за директор на
Коментари Харесай

Доц. д-р Бони Петрунова е назначена за директор на Националния исторически музей

София. Доц. доктор Бони Петрунова е назначена за шеф на Националния исторически музей до момента в който длъжността бъде заета въз основа на конкурс. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на културата .
Доц. доктор Петрунова е приет археолог, началник на доста експедиции и планове. Била е зам.-министър на културата, заместник-директор на Националния археологически институт с Музей към Българската академия на науките (НАИМ - БАН). Ръководител на Секция по средновековна археология при НАИМ - Българска академия на науките.
Ръководител е на повече от 50 археологически експедиции - теренни изследвания и разкопки. Ръководител на разнообразни планове, свързани с археологически изследвания, туризъм, разпространение и запазване на българското културно-историческо завещание. Автор е на повече от 200 книги, публикации, монографии, научно- известни изявления.
Доц. доктор Бони Петрунова заема поста на досегашния шеф на музея проф. Божидар Димитров, който се пенсионира. Той ще бъде отличен от министъра на културата Боил Банов за изключителния му принос в развиването и одобряването на българската просвета и национална еднаквост. Церемонията ще се организира на 3 ноември от 11.00 часа в изложба „ Средец “ в Министерството на културата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР