София. Донорството е висш акт на човеколюбие и трябва да

...
София. Донорството е висш акт на човеколюбие и трябва да
Коментари Харесай

Министър Кирил Ананиев: Донорството е висш акт на човеколюбие и трябва да повишим културата на българина в тази област

София. Донорството е върховен акт на великодушие и би трябвало да повишим културата на българина в тази област. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на връчването на премиите „ Достойните българи “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Ананиев връчи премия на две лекарки от МБАЛ във Велико Търново, които през 2017 година проведоха сполучлива акция за повече осведоменост на жителите по отношение на донорството.
„ Истински съм благополучен, че сред достойните българи има и две почтени дами, две докторки от нашата Многопрофилна болница за интензивно лекуване (МБАЛ) във Велико Търново. Използвам случая да им благодаря, че поставихме през днешния ден на тази гала една доста значима тематика – тематиката за донорството. Донорството значи даряване на живот – когато един човек няма вяра, той може да даде вяра на доста други хора. Донорството е върховен акт на великодушие, а трансплантацията – това последно знамение на медицината, дава опция на хиляди хора за живот “, сподели здравният министър.
Той посочи, че към 1200 души чакат сега своите спасители. „ Нека да благодарим за акцията, която направиха доктор Маринова и доктор Лъчезарова, дано да усилваме културата на българина в региона на донорството и дано да имат те доста почитатели, които да вършат положително за живота и здравето на българските жители “, сподели още министър Ананиев.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР