София. До края на деня експертите, проучващи срутището на път

...
София. До края на деня експертите, проучващи срутището на път
Коментари Харесай

АПИ: До края на деня експертите, проучващи срутището на пътя Смолян - Мадан, ще внесат доклада си в АПИ

София. До края на деня специалистите, проучващи срутището на път ІІ-86 Смолян - Мадан, ще внесат в Агенция „ Пътна инфраструктура “ отчета за осъществените от тях огледи на свлачището. Това оповестиха от пресцентъра на АПИ . Работната група бе образувана със заповед на ръководителя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов и задачата й е да се извърши обстоен оглед и картировка на свлачището, да изготви мнение за механизма и динамичността на свлачищно-срутищния развой и да даде рекомендации за осъществяването на неотложни спешни мероприятия за стабилизиране на сектора.
Път ІІ-86 Смолян - Мадан в региона на село Тикале остава затворен поради заплахата от срутване на скална маса. Алтернативният маршрут за тежкотоварните камиони е през Рудозем - Смилян, а за леките коли и по пътя Смолян – Фатово – Рудозем.
Основните заключения в отчета ще бъдат показани на брифинг в АПИ от ръководителя на експертната работна група доцент доктор Стефчо Стойнев, който е началник на катедра „ Хидрология и инженерна геология “ в Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “, и от ръководителя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов. Брифингът е на следващия ден - 20 март, от 11,30 часа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР