София. Дни преди извънредните частични избори за кмет на община

...
София. Дни преди извънредните частични избори за кмет на община
Коментари Харесай

Институт за модерна политика: В Община Макреш предстои оспорван кметски вот в неделя

София. Дни преди изключителните частични избори за кмет на община Макреш, социологическо изследване на Института за съвременна политика регистрира огромна възможност за разтрошаване на партийния модел на идния месетен избор в неделя на 20 май. Социологическа анкета е извършена на 15 и 16 май в шест обитаеми места от община Макреш - Макреш, Киреево, Подгоре, Шишманово, Раковица и Толовица. Изпълнител на изследването е Институт за съвременна политика, а възложител – „ Видин новина “.
Кандидатите за кмет на община Макреш за идните в неделя избори са четирима – от листата на ГЕРБ е актуалният кмет на Раковица Николай Ненчев, Българска социалистическа партия поддържа досегашния заместител кмет на общината Митко Левчев, от предприемчив комитет е повдигнат някогашният служител на реда Веселин Велков, а другият самостоятелен претендент е Цветомир Николов, земеделец и преподавател.
В отчета за социологическото изследване анкетьорите са написали: „ Общественото мнение за предизборната акция досега е с позитивен отенък. 42,86% от запитаните я дефинират като позитивна. Избирателите, които дефинират акцията като отрицателна, са ненадейно малко, на фона на присъщия скептицизъм, който се усеща в гласоподавателите постоянно преди избори. Заслуга за това позитивно отношение имат и част от претендентите, които излизат със съществени политически платформи. На тези частични месни избори има нови участници, които внасят нужната прохлада и експертност, която е нужна за развиването на един сериозен публичен и политически спор, който да води до съответни решения за хората и тяхната община “.
Важен извод от социологическото изследване е, че жителите на община Макреш демонстрират индикации, че ще мога да изненадат политическите обединения със своя избор. Близо 1/3 споделят, че биха дали своя глас за нов участник на политическата сцена в общината. Издигнатият от предприемчив комитет Цветомир Николов води все още в благосклонностите на жителите на общината. Една от главните аргументи, заради която е допустима такава изненада на частичните месни избори идва от обстоятелството, че Николов е млад и самостоятелен с политически окраски претендент. Той е извънредно чужд за политическия живот в общинския център, само че в тази ситуация това носи единствено позитивни активи за неговия упорит план. Прави усещане, че неговите срещи в обитаемоте места се трансформират в нужния систематичен разговор сред жители и институции. Приятно усещане прави и политически правилния му език досега. Той не влиза в диспути с които да злепостави съперника си, а се пробва да изведе своите позитивни качества на напред във времето “. Следващите претенденти събират по малко политическа сила досега. Според данните на изследването, жителите на община Макреш биха отредили второ място на различен самостоятелен претендент - Веселин Велков. Той също като по-младия си конкурент генерира социална сила с това, че не е привързан с съответна политическа партия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР