София. Днес в сградата на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) се

...
София. Днес в сградата на Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) се
Коментари Харесай

Агенция Пътна инфраструктура получи сертификат за членство в Международната пътна федерация

София. Днес в постройката на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) се организира среща на инж. Веселин Давидов, член на Управителния съвет на АПИ, с Том Антонисен, старши съветник за Европа и Централна Азия в Международната пътна федерация (International Road Association – IRF). Това оповестиха от пресцентъра на АПИ. Том Антонисен връчи на инж. Давидов документ, удостоверяващ принадлежността на АПИ към IRF, и приветствен адрес от страна на президента на организацията Патрик Санки. АПИ е член на федерацията от началото на тази година.
IRF е световна организация с идеална цел, основана през 1948 година, определяща своята задача като оказване на подпомагане и поощряване на построяването на по-добра, по-безопасна и устойчива система за пътен превоз.
Целта на срещата беше да бъдат разисквани аспекти на бъдещето партньорство на АПИ с IRF. Инж. Давидов показа в резюме целите в активността на организацията, като съществени акценти очерта идното въвеждане на тол системата в страната, пътната сигурност, сигурността в тунелите, поддържането на пътищата и други, по които експертизата на Федерацията би била потребна за Агенцията. Обсъдени бяха благоприятни условия за вероятно образуване на образования по тематични посоки, представляващи интерес за специалистите на АПИ.
Г-н Антонисен се спря в резюме на опциите, които предлага новият консултантски хъб EIAH. Чрез него заинтригувани институции могат да получат безвъзмездна информация по отношение на сходството на подготвяните от тях планове с критериите за допустимост за финансиране от Европейски Съюз.
Уточнени бяха формите на връзка сред АПИ и IRF с оглед реализиране оптимален позитивен резултат от участието ни в една от най-големите пътни организации. Срещата мина в дух на колегиалност и предпочитание за бъдещо ползотворно съдействие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР