София. Днес ще преобладава слънчево време с висока облачност, след

...
София. Днес ще преобладава слънчево време с висока облачност, след
Коментари Харесай

НИМХ: Ще преобладава слънчево време - максималните температури ще са между 23° и 28°

София. Днес ще доминира слънчево време с висока облачност, след обяд – забележителна. По Черноморието и тук-там, основно в Горнотракийската равнина в утринните часове ще е мъгливо, само че денем видимостта ще се усъвършенства. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 23° и 28°, в София – към 23°. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.
По Черноморието остава мъгливо, само че след обяд мъглата ще се разсейва. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максимална температура на въздуха – сред 10° и 12°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
В планините ще е с висока облачност, по-значителна след обяд над масивите в Западна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток, по високите елементи от югозапад. Максимална температура на 1200 метра – към 18°, на 2000 метра – към 10°.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР