София. Днес ще бъде предимно слънчево. Над крайните източни райони

...
София. Днес ще бъде предимно слънчево. Над крайните източни райони
Коментари Харесай

НИМХ: Ще бъде предимно слънчево, с максимални температури 28° и 33°

София. Днес ще бъде най-вече слънчево. Над крайните източни региони преди обяд облачността ще е забележителна, само че бързо ще се раздра и намалее. Ще духа слаб, в източната половина от страната до сдържан северен вятър. Максималните температури ще са сред 28° и 33°, за София 28°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките, заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Боряна Маркова. Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за юли, само че денем едва ще се намали.
По Черноморието в утринните часове, ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че бързо ще се откри слънчево време. Ще духа сдържан вятър от север-североизток, който ще отслабва. Максималните температури ще са сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятърът от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра – към 14°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР