София. Днес на места ще превали дъжд, след обяд в

...
София. Днес на места ще превали дъжд, след обяд в
Коментари Харесай

НИМХ: Днес на места ще превали дъжд, след обяд в югозападните райони - придружен с гръмотевици

София. Днес тук-там ще превали дъжд, след обяд в югозападните региони - съпроводен с гръмотевици. До вечерта валежите ще стопират, облачността над по-голямата част от страната ще намалее до ясно време. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток, с който ще нахлуе студен въздух. Максималните температури ще са сред 17° и 22°. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН) .
По Черноморието облачността ще е по-често забележителна и тук-там ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 11-14°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините облачността ще е по-често забележителна. На места ще има валежи от дъжд, съпроводени с гръмотевици, единствено по най-високите елементи ще превали сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра – към 4°.
Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от междинното за април.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР