София. Детските хирурзи на УМБАЛСМ Н. И. Пирогов отстраниха 30-сантиметров

...
София. Детските хирурзи на УМБАЛСМ Н. И. Пирогов отстраниха 30-сантиметров
Коментари Харесай

Детските хирурзи на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” отстраниха 30-сантиметров тумор, тежащ 5 килограма и половина

София. Детските хирурзи на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ” отстраниха 30-сантиметров израстък, тежащ 5 кг и половина, оповестиха от пресцентъра на здравното заведение . Интервенцията направиха завеждащият Отделението по детска коремна хирургия доктор Стефан Стоилов и неговият екип. Благодарение на 4-часовата интервенция образуванието към този момент е извадено, както са отстранени и прилежащите лимфни възли от момичето и то се възвръща обикновено.
До тази интервенция се стигна, откакто околните на детето виждат необичайно напълняване в региона на корема, продължаващо близо година. Оказва се, че момичето има овариална киста на единия яйчник, която е настарстнала толкоз, че изпълва цялата коремна празнина. Детето е ориентирано към незабавната университетска болница в София, където го оперира доктор Стоилов.
Детският хирург споделя, че не е виждал толкоз огромно образувание при дете по време на своя професионален опит. Ако положението в постоперативния интервал се резервира такова, лекарите дават обещание още през днешния ден да изведат от реанимация момичето и да го настанят в отделението, където да може да бъде с околните си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР