София. ЧЕЗ се включва като дарител към програмата Нашето бъдеще“на

...
София. ЧЕЗ се включва като дарител към програмата Нашето бъдеще“на
Коментари Харесай

ЧЕЗ отпуска социална стипендия по програмата си за насърчаване на професионалното образование

София. ЧЕЗ се включва като донор към програмата „ Нашето бъдеще “на фондация „ Сирак “. Дружеството ще дава едногодишни стипендии на сираци и полусираци отпрофесионални гимназии с механически профил на територията на Западна България, оповестиха от пресцентъра на сдружението . Първият стипендиант е възпитаник от 11 клас в професионалната гимназия по механоелектротехника „ Никола Вапцаров “ - София. Сертификатът за стипендията бе връчен от Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България и Маргарита Матева-Йорданова, ръководител на фондация „ Сирак “.
За стипендия на ЧЕЗ могат да аплайват възпитаници сираци или полусираци, постоянно образование, от професионалните гимназии на лицензионната територия на ЧЕЗ в Западна България в направление „ електроенергетика “. Те би трябвало да имат общ триумф от предходния период, еднакъв или по-висок, от доста добър 4,50. Подборът се прави посредством оценка по документи от взаимна комисия сред фондация „ Сирак “ и ЧЕЗ. Стипендията е в размер на 1440 лева за една календарна година.
„ Радваме се, че в лицето на фондация „ Сирак “ открихме сътрудник, дружно с който да продължим да развиваме стипендиантската си стратегия и да оказваме помощ на младежите, избрали енергетиката за свое предопределение, давайки по този метод своя принос за развиване на професионалното обучение в България,което ние превърнахме в център на нашата политика за обществена корпоративна отговорност “, сподели Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България при връчването на документа.
„ Сърдечна признателност на екипа на ЧЕЗ, с който работихме, и персонално на господин Карел Карл за съдействието и присъединението им към стипендиантската ни стратегия „ Нашето бъдеще ”.
С тази стипендия ние дружно споделяме на нашите деца, изгубили родители, че техните старания за реализиране на положително професионално обучение и реализация са извънредно значими за нас и ние ги поддържаме в тяхната упоритост да съумеят ”, сподели Маргарита Матева-Йорданова, ръководител на Фондация “Сирак “.
ЧЕЗ развива дълготрайна политика в поддръжка на професионалното обучение в България. Част от тази политика е състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “. Той започва през 2012 година и е ориентиран към възпитаници от 12 клас на професионалните механически гимназии на територията на Западна България. Освен стипендия, спечелилите в състезанието получават и опцията да аплайват с оценката от изпита във висши образователни заведения с механически профил на територията на Западна България, както и да стартират своя професионален път от Групата ЧЕЗ в България. През 2018 година Дружеството разшири състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “, като включи в него и студенти от електротехнически специалности.Досега в надпреварата са кандидатствали над 850 възпитаници и студенти, от които 54 са получили стипендии. 17 от тях работят в ЧЕЗ. Повече детайлности за състезанието и разпоредбите може да бъде открити тук.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР