София. БСП винаги е подкрепяла последователно и с дълбоко убеждение

...
София. БСП винаги е подкрепяла последователно и с дълбоко убеждение
Коментари Харесай

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с министъра по европейските въпроси на Черна гора Александър Пейович - стартира обиколка на страните от Западните Балкани през пролетта

София. " Българска социалистическа партия постоянно е подкрепяла поредно и с надълбоко разбиране задълбочаването на европейската вероятност и интеграция на страните от Западните Балкани. В политическата визия на Българска социалистическа партия за развиването на Европа, европейското бъдеще и разширението на Западните Балкани е изведено като главен приоритет ", това съобщи Корнелия Нинова при срещата си с министъра по европейските въпроси и основен договарящ за присъединение на Черна гора към Европейски Съюз Александър Пейович, оповестиха от пресцентъра на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Тя акцентира, че разширението на Европейския съюз към страните от Западните Балкани е гаранция за стабилността, сигурността и развиването както на Югоизточна Европа, по този начин и на европейския континент като цяло.
В рамките на срещата беше разисквана подготовката на съглашение за активизиране на политическия разговор и усилване на съдействието на необятна основа в области от съвместен интерес сред Българската социалистическа партия и ръководещата в Черна гора Демократическа партия на социалистите. Очаква се меморандумът да бъде подписан по време на формалното посещаване на водача на Българска социалистическа партия в Черна гора при започване на пролетта по покана на ръководителя Мило Джуканович. Визитата ще бъде част от обиколката на водача на Българска социалистическа партия в страните от Западните Балкани и ще предшества срещатата на държавните, държавни ръководители и политическите водачи от ПЕС и Западните Балкани през май 2018г. в София при семейството на Българска социалистическа партия.
Корнелия Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия ще упорства пред българското държавното управление, по време на срещата на върха Европейски Съюз – Западни Балкани освен да бъде призната обща декларация, която удостоверява политическата воля за приобщаване на Западните Балкани, само че тя да бъде изпълнена със наличие, като бъдат написани съответни начинания, задължения и времеви небосвод за реализацията им. Единодушни сме с нашите сътрудници от района, че това е, което чакат те и техните жители – мощен политически сигнал и съответни задължения, които да доведат до устойчиви резултати и да придвижат напред в преговорния развой всяка една от страните.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР