София. Борбата с корупцията не само е основен приоритет на

...
София. Борбата с корупцията не само е основен приоритет на
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов: Борбата с корупцията е водещ приоритет и реален показател за върховенство на закона

София. Борбата с корупцията освен е главен приоритет на всяко държавно управление и действителен индикатор за господство на закона, само че и сензитивен въпрос за нашите жители. За ефикасна битка с корупцията е нужна постоянна правна и институционална рамка и способени национални структури, способни да взаимодействат и да ползват положителни практики в своята работа. Това акцентира министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на присъединяване си в районния конгрес по въпросите на противопоставяне на вътрешната корупция, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . С оглед на общите провокации, министър Маринов показа визията за включване на сътрудниците от Западните Балкани в Мрежата за засилено районно съдействие сред звената на вътрешна сигурност. В този смисъл той напомни, че битката с корупцията и проведената престъпност и усилването на потенциала в тези области са изведени като цели в Декларацията от срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София на 17 май 2018 година
По време на форума европейски и районни формати - Европейски сътрудници против корупцията (EPAC), Регионалната антикорупционна самодейност (RAI), Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (ПКПКОНПИ), Мрежата за засилено районно съдействие сред звената за вътрешна сигурност (NERCISU) - показаха настояща информация за своята активност и поддръжката, която оферират посредством продан на експертни познания и опит, шерване на положителни практики сред способените национални структури, осъществяване на взаимни интервенции и поощряване на взаимни планове по противопоставяне на корупцията.
Делегатите се сплотиха към значимостта на построяването на нужния потенциал в обособените министерства, укрепването му с способени, лоялни и безкомпромисни чиновници. Фокус в полемиките бе успеваемостта на механизмите за връзка и продан на оперативна информация. Направен бе и обзор както на опциите, по този начин и на съответни оферти за усилване на съдействието.
В рамките на районния конгрес се организира и Третата годишна среща на Мрежата за засилено районно съдействие сред звената за вътрешна сигурност (Network for Enhanced Regional Cooperation of Internal Security Units of Ministries of the Interior/Police of involved countries - NERCISU). Партньорите от района разискват антикорупционни политики и ограничения за справяне с актуалните провокации в региона на вътрешната корупция. Експерти от Германия, Англия и Съединени американски щати споделят с сътрудниците си опит за новите трендове и най-хубави практики. Представен е и приносът на неправителствения бранш към напъните на правоприлагащите органи за ограничение и попречване на корупционни практики.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР