София. Близо 3000 литра нелегален спирт и над 400 литра

...
София. Близо 3000 литра нелегален спирт и над 400 литра
Коментари Харесай

Близо 3000 литра нелегален спирт и над 400 литра различен алкохол са задържани при митнически проверки в Русенско и Варненско

София. Близо 3000 литра незаконен алкохол и над 400 литра друг алкохол са арестувани при митнически инспекции в Русенско и Варненско. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ". Голямо количество /близо 3000 литра/ незаконен алкохол е конфискуван от частен дом в град Бяла, Русенско, при осъществена на на 23 август взаимна инспекция на чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие " на Митница Русе и полицейски чиновници от районното ръководство в Бяла. При инспекцията в парцела са открити 3 броя PVC танк-контейнера, всеки с съдържимост 1000 литра. Съдовете са били цялостни съвсем догоре с етилов алкохол. Направеното замерване открило, че става въпрос за алкохол с централизация 95% vol. Собствениците на парцела не могли да покажат документи за генезис и начислен данък на стоката и тя е конфискувана. Общото количество алкохолен концентрат, измерен в трите контейнера, е 2 972 литра. По случая ще бъде формирано административно-наказателно произвеждане. Двойният размер на дължимия данък възлиза на 62 115 лв..
На същата дата екип на Митнически мобилни групи от Централно Митническо Управление е направил инспекция на частен парцел в село Здравец, Варненска област. Задържани са 411 литра етилов алкохол с алкохолни градуси от 47 до 98% vol, за които не са показани документи по смисъла Закона за акцизите и данъчните хранилища. Проверката е резултат от извършени оперативно-издирвателни дейности и събрана информация за нерегламентирано произвеждане и предложение на алкохол в хотели и заведения в морските курорти. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи, ще бъде формирано административно-наказателно произвеждане.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР