София. Близо 1 500 машини почистват републиканските пътища. Обработката на

...
София. Близо 1 500 машини почистват републиканските пътища. Обработката на
Коментари Харесай

1 500 машини почистват републиканските пътища. Най-тежка е обстановката в Северозточна България и област Бургас

София. Близо 1 500 машини почистват републиканските пътища. Обработката на настилките продължава, с цел да се обезпечи сигурността на пътуването при зимни условия. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " . Най-усложнена е ситуацията в Североизточна България - в областите Добрич, Русе, Разград и Силистра, и в област Бургас. Заради мощен снеговалеж, плевел вятър и снегонавявания краткотрайно е спряно придвижването по Автомагистрала „ Тракия “ в сектора от Ямбол - Бургас. Обходният маршрут за МПС до 12 т по направление Ямбол - Бургас е път I-6 Петолъчката – Карнобат – Айтос – Бургас и назад. Обходният маршрут за МПС над 12 т по направление Ямбол - Бургас е по път I-7 Ямбол – Елхово и по път II-79 Елхово – Болярово – Средец – Бургас.
Подбалканският път I-6 е затворен за всички МПС на територията на област Стара Загора - в правата от Мъглиж до Гурково. Обходният маршрут е през Стара Загора - Нова Загора - Гурково. Ограничено е придвижването на МПС над 12 т по първокласния път I-6 от Твърдица до Бургас.
Без ограничаване е пътуването по автомагистралите „ Хемус “, „ Струма “, „ Люлин “ и „ Марица “.
Дунав мост при Русе е затворен за МПС над 12 т заради усложнените метеорологични условия на територията на Румъния и заради това се стопира придвижването на транспортните средства над 12 т, пътуващи към Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе.
Поради изобилния снеговалеж, мощния вятър и снегонавявания краткотрайно е лимитирано придвижването на МПС над 12 тона по път I-5 Русе - Бяла. Отсечката се почиства от 15 машини и от роторен снегорин.
В област Добрич поради мощния снеговалеж, вятър и снегонавявания е спряно придвижването на всички транспортни средства по път I-9 Дуранкулак - Варна. На територията на област Варна е лимитирано придвижването на МПС над 12 тона по път I-9 Старо Оряхово - Обзор и по път II-29 Варна - Добрич. За всички МПС е по отношение на прекосяването по третокласния път III-2901 от Аксаковска гледка до Суворово и по път III-2902 от Аксаковска гледка до Кичево.
Проходът на Републиката е отворен за всички транспортни средства. Затворени за всички МПС са проходите „ Троянски “, „ Дюлински “ и „ Обзорски “. За МПС над 12 тона е лимитирано придвижването през проходите „ Ришки “, „ Котленски ”, „ Айтоски “, „ Петрохан “ и „ Шипка “, а за камионите над 12 т с ремаркета и полуремаркета през „ Печинско “, „ Превала “ и „ Рожен “. През „ Твърдишки “ и „ Вратник “ е лимитирано придвижването на МПС над 10 т.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите, в случай че не е незабавно пътуването да отсрочат тръгването си до възстановяване на метеорологичните условия в Северозточна България и Бургаска област. Необходимо е колите им да са със заредени резервоари, течност за чистачки, подобаващи гуми, да имат разполагаем вериги, които да употребяват, в случай че е нужно, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “. Блокирането на придвижването от коли, които не са с подобаващи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР