София. Благодатният огън от Йерусалим загоря в Синодалната палата, предаде

...
София. Благодатният огън от Йерусалим загоря в Синодалната палата, предаде
Коментари Харесай

София: Благодатният огън от Йерусалим загоря в Синодалната палата

София. Благодатният огън от Йерусалим загоря в Синодалната палата, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Огънят беше донесен от Негово високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан. На летище „ София “ светинята беше посрещната от свещеници и духовници от разнообразни епархии в страната, които взеха парченце от огъня, с цел да го занесат на възкресното вечерно свещенодействие.
Благодатният огън ще бъде съхраняван в параклиса до към 23.45 часа, когато с литийно шествие ще се придвижи в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “.
Там Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще оглави Пасхалните богослужения за Възкресение Христово. Началото на богослужението е в 23.30 часа. Точно в среднощ Светейшият Патриарх ще поздрави с „ Христос воскресе ” православните християни. От този миг в продължение на 40 дни те ще разменят между тях поздравите: „ Христос Воскресе! ” - „ Воистину Воскресе! ”. След среднощ в храма ще стартира празничната патриаршеска Света Литургия.
В неделя, на така наречен " Второ Възкресение ", патриарх Неофит ще оглави богослужението в митрополитския катедрален храм " Св. Неделя " от 11.00 часа.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР