София. Балканите са изправени пред почти зимни метеорологични условия, след

...
София. Балканите са изправени пред почти зимни метеорологични условия, след
Коментари Харесай

Фактор: Снегът падна на Балканите, зимата дойде преждевременно

София. Балканите са изправени пред съвсем зимни метеорологични условия, откакто първият сняг падна на по-високи места и температурите са спаднаха доста. Такава е обстановката в елементи от Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора. Снегът провокира проблеми в естественото протичане на трафика, до момента в който елементи от Южна Далмация връхлетени от мощен вятър, съобщи македонската медия " Фактор ".
" Пътища на Сърбия " оповестява, че сняг е паднал в множеството елементи на Западна и Югозападна Сърбия, а поради снежната завивка на пътното платно придвижването е прекратено на пътя сред Иваница и Бърдо.
Сняг е паднал и по сръбските планини Златар, Златибор, Яадовник, Клен, Муртеница, Чемерница, Тара, Гола и Яабука.
Валежите от сняг са регистрирани и в регионите на градовете Нов Варош, Иваница, Приеполе и Сеница, както и по поречието на река Лим на местата от над 400 метра надморска височина, което пречи на естествения трафик по пътя на преходите по сръбско-черногорската граница. В някои елементи на Сърбия към този момент е натрупала снежна завивка, варираща от осем до 30 сантиметра.
Заради снега в някои планински елементи има и проблеми с подаването електричество, а към 1000 поданици на планината Гола са останали повече от часове са без ток.
Сняг пада във високите планински региони на централна и източна Босна и Херцеговина, заради което управляващите предлагат деликатно шофиране. На планината Яхорина е образувана снежна завивка от 20 сантиметра, а в град Калинов от пет сантиметра.
Снегът пада в северните елементи на Черна гора, а планината Жабляк е формирана снежна завивка от 33 сантиметра. Снеговалежите в Черна гора са съпроводени от мощен вятър, който аргументи спиране на електрозахранването в няколко планински села.
В същото време, региона на Дубровник вали проливен дъжд, съпроводен от мощен вятър, който унищожава стълбове и изтръгва дървета. Противопожарната бригада в Дубровник е получила редица сигнали за унищожаване на повалени дървета.Поради мощния вятър са прекратени няколко фериботни линии от южното крайбрежие на Далмация до островите. В останалата част на Балканите доминира преобладаващо дъждовно и студено време.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР