София. Българското маркоиздаване се е превърнало в традиция, която отбелязва

...
София. Българското маркоиздаване се е превърнало в традиция, която отбелязва
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова: Марката на Българското председателството на съвета на ЕС показва, че то е важна част от новата история на България

София. Българското маркоиздаване се е трансформирало в традиция, която отбелязва значимите български събития и персони, които остават в хрониките на историята. И се веселя, че Българското председателство влиза като значима част в новата история на България. Това сподели министър Лиляна Павлова по време на валидирането на пощенска марка „ Първо Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз “, в което присъединяване взе и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
Тя посочи, че марката съчетава в себе си трите най-важни признака – българската шевица, българския трикольор и българската кирилицата. „ Тази марка, която валидирахме през днешния ден, ще бъда част от формалните дарове, които България ще даде на своите публични посетители. Тя има своята акционерска стойност. В ерата на цифровата връзка и ай ти технологиите, издаването на марка може да наподобява старомодно, само че за нас тя е нещо сантиментално, тъй като всеки би се зарадвал да получи картичка с пощенска марка “, сподели Павлова и изясни, е тиражът е 62 хиляди броя.
„ Днес е прелестен ден и се веселя, че избрахме точно него – Деня на будителите. Будителите, които ни оказват помощ към този момент толкоз години да съхраним книжовността си. Така че през днешния ден си пожелаваме да успеем да проведем сполучливо председателство, което да ни сплоти и дружно да създадем бъдещето си “, сподели Павлова.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР