София. Българският преносен оператор (ЕСО), македонският електропреносен системен оператор (МЕПСО)

...
София. Българският преносен оператор (ЕСО), македонският електропреносен системен оператор (МЕПСО)
Коментари Харесай

Електропреносните оператори на България, Северна Македония и Албания подписаха Меморандум за разбирателство за развитие на електроенергийния пазар в Югоизточна Европа

София. Българският метафоричен оператор (ЕСО), македонският електропреносен систематичен оператор (МЕПСО) и албанският електропреносен оператор (OST) подписаха Меморандум за съгласие за развиване на електроенергийния пазар и усилване на районното съдействие в района на Югоизточна Европа, чрез взаимно подкрепяне. Това оповестиха от пресцентъра на ЕСО .
Електроенергийният систематичен оператор беше хазаин на срещата. С подписването на меморандума трите страни заявяват волята си за тясно съдействие и принос за развиването на пазара на електрическа сила посредством обединяване на националните пазари „ ден напред “ и консолидираното им към функциониращия обединен европейски енергиен пазар. Инициативата се чака да способства за основаването на по-добри благоприятни условия за пазарните участници и повишение на сигурността на доставките в района.
Меморандумът планува още обединяването в пазарния сегмент „ ден напред “ на общите граници сред трите страни да бъде придружено от имплицитно систематизиране на междусистемни преносни качества в сходство с европейския целеви модел.
С подписването на документа трите електропреносни оператора декларират решимостта си да развиват районното съдействие чрез основаването на Регионален център за сигурност в страна-член на Европейски Съюз от Югоизточна Европа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР