София. България има два нови туристически информационни центъра в Китай-

...
София. България има два нови туристически информационни центъра в Китай-
Коментари Харесай

В Пекин и Ченду бяха открити два нови туристически информационни центъра за популяризиране на дестинация България

София. България има два нови туристически осведомителни центъра в Китай- в Пекин и в Ченду, провинция Съчуан. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма .
На 20 юни 2019 година в Пекин проработи туристически информативен център, чиято задача е да промотира опциите за туризъм в страната ни пред китайските жители и да реализира контакти сред български и китайски туроператори. На формалната гала за откриването участваха изтъкнати представители на туристическия бизнес в Китай. Приветствия и благопожелание за триумф на центъра показаха генералният секретар на Световния туристически алианс Лиу Шиджун, посланикът на България в азиатската страна Григор Порожанов и шефът на дирекция „ Програми и планове в туризма “ в Министерство на туризма Милка Нанова. На 21 юни 2019 година Туристически информативен център на България бе открит и в Чeнду, провинция Съчуан.
На откриването на двата центъра госпожа Нанова акцентира значимостта им за разпространение на дестинация България пред големия китайски пазар и посочи, че те са плод на напъните на Министерството на туризма да направи страната ни още по-разпознаваема на далечния пазар. Тя съобщи на китайските сътрудници решимостта на министър Николина Ангелкова и на екипа й за задълбочаване на съдействието с Китай като един от значимите и извънредно перспективни пазари за българския туризъм.
Откриването на центровете в Китай са плод на публично-частно партньорство след подписан Меморандум за съдействие сред Министерството на туризма на Република България и китайската Hiseas Tourism Development Group. Фирмата работи с туроператори и туристически сътрудници на китайския пазар, които провеждат пътувания на техни туристи в Европа. С меморандума китайският сътрудник е поел ангажимент да открие взаимно с Министерството на туризма осведомителните центрове за туристи в огромните градове на Китай и в това време да спомага за промотиране на България по разнообразни осведомителни канали в Китай. Споразумението планува да бъдат открити 7 туристически осведомителни центъра в Китай.
Министерството на туризма взе участие със собствен щанд и на огромното интернационално туристическо ревю, което бе намерено на 18 юни в Пекин. Представихме филми за България, разпространихме рекламни материали на китайски език, организирахме доста ползотворни диалози и срещи, в които установихме професионални контакти, сподели шефът на „ Програми и планове “ в Министерството на туризма Милка Нанова. Интервю с българския представител е било излъчено в канала за пътувания на китайската телевизия.
От основаването на Министерството на туризма като независима институция се води ориентирана политика за показване на България на азиатските пазари и изключително на китайския. Още през септември 2017 година бе открит първият български туристически информативен център в мегаполиса Шанхай. Тогава във финансовата столица на Китай участваха топмениджъри на туристическия, авиационен, финансов и търговски бизнес на Китай.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР