София. Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов се срещна с

...
София. Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов се срещна с
Коментари Харесай

Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов се срещна с директора на дирекцията за Централна и Източна Европа при ЦК на ККП Найчън Чиан

София. Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов се срещна с шефа на дирекцията за Централна и Източна Европа от интернационалния департамент при Централен комитет на ККП Найчън Чиан. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . По време на срещата бе подчертана значимостта от поддържането на непрекъснат разговор сред България и Китай, както в границите на двустранното съдействие, по този начин и в границите на многостранни формати.

Административният секретар на Политическа партия ГЕРБ срещна делегацията, водена от Чиан, с резултатите от извършените тази година в България избори за Европейски парламент и локална власт. „ През месец май ГЕРБ завоюва европейските избори и излъчи най-вече представители в Европейския парламент, а на миналите избори за локална власт партията се утвърди като първа политическа мощ, като към този момент има 140 общински кметове, което е с 10 повече спрямо 2015 година “, съобщи Цветомир Паунов. Той посочи, че с помощта на напъните на министър-председателя Бойко Борисов тематиката за Западните Балкани бе изведена на напред във времето в дневния ред на Европейския съюз.

От своя страна Найчън Чиан акцентира основната роля на България в района на Югоизточна Европа като стабилизиращ фактор. Той изрази задоволство от тясното и ползотворно съдействие сред България и Китай и насочи покана за присъединяване в иден разговор на водачите на ръководещите политически партии от Централна и Източна Европа във формат 17+1 при започване на идната година. Заявена бе нуждата от продължаването на разговора за реализиране на резултати от съдействието в региона на инфраструктурата, цифровите и осведомителни технологии, търговията и туризма.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР