София. 6 години по-късно селото все още не се е

...
София. 6 години по-късно селото все още не се е
Коментари Харесай

Валентин Найденов, кмет: 6 години след наводнението, с. Бисер все още не се е възстановило напълно и има хора, които не са се прибрали в домовете си

София. 6 години по-късно селото към момента не се е възстановило изцяло, само че се работи по въпроса, с цел да се случат нещата. Това сподели за Агенция „ Фокус “ кметът на с. Бисер Валентин Найденов във връзка навършването на 6 години от наводнението в селото. „ Има още малко над 20 къщи за оправяне. Те са на хора, които не са непрекъснато живеещи в селото. Все още обаче има хора, които не са се прибрали по домовете си. Тази година датата няма да бъде маркирана от жителите на селото, тъй като хората не желаят да си напомнят тези неща, много са травмирани и просто гледат напред. Травмата към момента не е отминала “, разяснява Найденов.
Кметът на село Бисер посочи, че по време на наводнението не е бил в селото, само че спомените на хора от селото са свързани единствено с покруса и смут. По думите му способените органи могат да кажат какви са точните аргументи, довели до наводнението и дали е открит виновният. „ До нас не е достигала информация от тях “, добави Найденов и разяснява, че човек се учи цялостен живот след сходни бедствия. „ Язовир „ Иваново “ към този момент го няма “, сподели още кметът на село Бисер.
Агенция „ Фокус “ напомня: Навършват се 6 години от наводнението в село Бисер. На 6 февруари 2012 година язовирната стена на бент. „ Иваново ” се пропуква и водата залива близките обитаеми места. Най-сериозни са провалите в хасковското село Бисер, където наводнението взема жертви и унищожава десетки домове.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР