София. 3-ма студента с максимален бал от приемните изпити тази

...
София. 3-ма студента с максимален бал от приемните изпити тази
Коментари Харесай

Само отличници имат шанс за прием в Медицински университет-Варна

София. 3-ма студента с оптимален бал от приемните изпити тази година са се записали да учат в Медицински университет-Варна в най-желаните специалности - медицина, дентална медицина и фармация. 18 цялостни шестици има на изпита по биология, а отличните оценки над 5.50 са 198. На изпита по химия претендент – студентите са получили 17 цялостни шестици, а отличните оценки са 165.
„ За поредна година конкуренцията за специалностите медицина, дентална медицина и фармация е голяма. 7 претенденти се конкурират за 1 място, а повече от 80% от признатите на първо класиране претенденти към този момент се записаха в Медицински университет – Варна. Високото качество на входа е гаранция и за високо качество на изхода на университета. Освен обичайно високият интерес към специалностите от Медицински лицей „ Рехабилитатор “ и „ Помощник фармацевт “, тази година извънредно огромна е конкуренцията и за специалността „ Медицински оптик “, както и за компетентност „ Логопедия “, изясни проф. доктор Албена Керековска, зам. ректор по образователната активност.
МУ-Варна е единственият университет в България, в който изпитните комбинации се генерират онлайн пред кандидат-студенти и родители директно преди началото на изпита посредством профилиран програмен продукт. В анкетата, която всеки кандидат-студент може да попълни в уеб страницата на университета, отзивите за организацията на акцията са отлични.
Днес бе оповестено второ класиране за специалностите „ Медицина “, „ Дентална медицина “, „ Фармация “ и „ Военен доктор “, а претендентите могат да се запишат до 25 юли.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР