София. 26 училища и детски градини в районите Красна поляна“,

...
София. 26 училища и детски градини в районите Красна поляна“,
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова: 26 училища и детски градини в районите „Красна поляна“, „Надежда“, „Връбница“ и „Илинден“ ще бъдат изцяло ремонтирани

София. 26 учебни заведения и детски градини в регионите „ Красна поляна “, „ Надежда “, „ Връбница “ и „ Илинден “ ще бъдат напълно ремонтирани. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова след сключване на контракт за създаване, главен ремонт и реорганизация на 26 учебни заведения и детски градини в София, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ София е посочила, че европейските средства отиват непосредствено при хората – както с по-големите инфраструктурни планове като метрото и инсталациите за боклуци, по този начин и с плановете, свързани с интегрирания проект за градско развиване по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Днес подписваме контракт за безплатна помощ за 58 млн. лева, като цялата стойност на плана е 63,6 млн. лева 5,6 млн. лева ще бъдат съфинансиране, обезпечено от бюджета на Столична община. Тези средства ще отидат при най-важните хора в града – децата. Учебните заведения ще бъдат изцяло актуализирани, в това число и енергийно, което е значимо за възстановяване на околната среда в града. Ще бъде построена и нова постройка към 53-а детска градина в регион „ Илинден “. Ще се реконструира и остаряла постройка монумент на културата на бул. „ Сливница “. Също един извънредно чакан план е и разширението на 9-а Френска езикова гимназия. Много хора идват с децата си в София и ние сме длъжни да осигурим добра среда. Защото средата възпитава и напъните ни са ориентирани тъкмо към възстановяване на средата на образования и образование “, уточни Фандъкова. Тя изясни, че учебните заведения и детските градини, които ще бъдат обхванати този план, са в регионите „ Красна поляна “, „ Надежда “, „ Връбница “ и „ Илинден “. „ Доста постоянно ни подлагат на критика къде влагаме. Но за мен няма приоритет, всички хора са значими и където е нужно – влагаме “, уточни кметът на София.
На подписването на контракта участваха и представители на Европейската комисия.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР