София. 206 515 недекларирани евро задържаха митнически служители в пътници

...
София. 206 515 недекларирани евро задържаха митнически служители в пътници
Коментари Харесай

Агенция Митници: Над 200 000 недекларирани евро задържаха митнически служители при три случая само за ден

София. 206 515 недекларирани евро задържаха митнически чиновници в пасажери на митническите пунктове Капитан Андреево, Лесово и „ Летище София – пасажери “ при три обособения случая в рамките дневно. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници " .
Недекларирани 65 000 евро задържаха при взаимна инспекция митнически чиновници и гранични служители на реда на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Валутата е открита в рейс с турска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. Автобусът дошъл на граничния пункт на 26 февурари, половин час преди среднощ. Шофьорът и пасажерите заявили, че не придвижват артикули или валута за обявление. За транспортното средство е подадено искане от чиновници на Главна дирекция „ Гранична полиция “ за осъществяване на щателна митническа инспекция, при която в раницата на един от пасажерите, сред персоналния багаж, е открита полиетиленова торба цялостна с пачки с евро в разнообразни купюри. Откритите общо 65 000 евро с левовата равноценност на 127 128 лв. са арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ под надзора на Районна прокуратура Свиленград.
Недекларирани 104 600 евро с левова равноценност над 200 000 лева откриха митнически чиновници на Митнически пункт Лесово, при инспекция на напускащ страната лек автомобил. Колата с българска регистрация е пристигнала на митническия пункт на 26.02.2019 година на трасе за излаз на леки коли от България към Турция. Автомобилът е управлявал български жител, съпроводен от двама пасажери - и двамата турски жители, единият от които със статут на непрекъснато пребиваващ в България. Пред българските митнически чиновници тримата са декларирали, че нямат нищо за обявление. Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ селектират автомобила за щателна митническа инспекция. По време на инспекцията, осъществена взаимно с митническите чиновници на Министерство на правосъдието Лесово, при персонален обзор на трите пътуващи лица в автомобила, митническите чиновници откриват внушително количество контрабандно пренасяна валута, в пачки по джобове на облеклата им. 15 000 евро са открити у водача на автомобила- български жител. Други недекларирани 25 200 евро е пренасял единият от пасажерите в автомобила- турски жител. Срещу двамата са формирани актове за нарушаване на Валутния закон. Най-голямата сума контрабандна валута - 64 400 евро е открита в джобове по облеклата на третия пътник-турски жител, непрекъснато пребиваващ в България. Срещу него е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор в Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ под надзора на Районна прокуратура - Елхово. Работата по случая продължава. Недекларираната валута от общо 104 600 евро с левова равноценност 205 000 лева е конфискувана.
В същия ден, 26 февруари, митнически чиновници от Министерство на правосъдието „ Летище София – пасажери “ откриха и над 36 000 евро при инспекция на пасажер – български жител, дошъл с полет от Израел. Митническите чиновници открили, че в джобовете си пасажерът придвижва 36 915 евро. Отритата валута е конфискувана, формиран е акт определяне на административно нарушаване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР