София – и прашна, и мръсна, и облепенаПочти няма стълб,

...
София – и прашна, и мръсна, и облепенаПочти няма стълб,
Коментари Харесай

София – и прашна, и мръсна, и облепена

София – и прашна, и мръсна, и облепена
Почти няма дирек, ограда или табло в София, което да не е облепено с плакати, разгласи и реклами. И макар, че това е нелегално, сякаш няма институция, която да реагира и постави завършек на тази процедура.

Дори откакто бъдат "изчистени" противозаконните рекламни материали, остатъците не престават да грозят града.

Хората дотолкоз са привикнали с грозната картина, че тя към този момент се е трансформирала в част от градския пейзаж. Отговорността това да се промени има Столичният инспекторат, предава кореспондент на БГНЕС.

Всеки ъгъл в централната градска част на столицата е напластен от листове хартия и лепило поради несъвършенството на Наредбата за чистотата и Наредбата за рекламната активност, които не разрешават да се постановат наказания незабавно. Според тях на нарушителя се дава период от най-малко 15 дни, с цел да отстрани разлепените материали и в случай че не го прави, чак тогава се стига до налагане на санкция. За физическите лица тя е сред 100 - 5000 лв., а за юридическите сред 700 – 20 000 лв.. Рядко обаче се стига до налагането ѝ, защото нарушителите махат материалите и лепят нови, на същото място, само че на идващия ден.

По всичко проличава, че този механизъм не работи и дава опция на недобросъвестни хора да си вършат безвъзмездна реклама, загрозявайки града и без да носят последици за действията си.

Боядисаните в цветовете на трикольора табла също не стопират нарушителите, както и жълтата багра, върху която сякаш не трябваше да може да се лепи. Хитрите извършители замениха лепилото с тиксо и боядисаните стълбове още веднъж се трансфораха в рекламно оборудване.
 Отговорността е единствено и само на Столичен общински съвет Отговорността е единствено и само на Столичен общински съвет / БГНЕС
От Столичния инспекторат от дълго време желаят смяна на тези периоди и стягане на контрола, само че сякаш от разрешаването на този проблем нямат интерес от Столичния общински съвет, от който зависи да се създадат редакции в двете наредби.

И в случай че някой каже, че няма места за безвъзмездна реклама в София, това ще е откровена неистина.

В града има 44 регламентирани места за лепене на разгласи, така наречен „ гъби ”, както и табла. Несъмнено броят им е дребен, само че това не е нерешим проблем.

Кога обаче, градът ни ще стане по-приветлив и хубав, както и по кое време местата за регламентирана реклама ще се усилят, зависи само и единствено от Столичният общински съвет. /БГНЕС
 Това е едно от местата за регламентирана реклама в София Това е едно от местата за регламентирана реклама в София / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР