София – Европейска столица на спорта показва най-добрите снимки от

...
София – Европейска столица на спорта показва най-добрите снимки от
Коментари Харесай

Министър Кралев откри Фотоизложба с най-добрите снимки от „Европейска столица на спорта“

София – Европейска столица на спорта демонстрира най-хубавите фотоси от самодейността посредством Фотоизложба, позиционирана на Моста на влюбените до НДК. 60 фотосвидетелства напомнят най-важните интензивности по плана през последните 3 години. Снимките са с създател Тодор Шабански, който като медиен координатор на София2018 следи неразделно активността по самодейността.

Изложбата бе открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който посочи смисъла на самодейност Европейска столица на спорта и по какъв начин тя кореспондира с целите на Правителството в региона на всеобщия спорт и възстановяване на спортната инфраструктура по общините. С одобрение към присъстващите се обърна и Анатоли Илиев – учредителен секретар на София2018 и член на Управителния ръб на ACES EUROPE. На Откриването участваха още международната и европейска шамипонка по художествена гимнастика Християна Тодорова - лице на София2018, Иветка Петрова - общински консултант и член на Комисията за децата младежта и спорта към СОС, публицисти, дейци на културата и други

„ Показаните фотоси са скъпи като фотосвидетелства за всичко, случило се по самодейността в нашия град през последните няколко години. Те документират устрема на Столична община да даде повече и по-разнообразни благоприятни условия за деен и здравословен метод на живот. Нужна е смяна и големи старания, тъй като наследството - изключително във връзка с инфраструктурата - е много тежко. Но би трябвало да се тръгне от някъде и София – Европейска столица на спорта е добър мотив всеки да премисли отношението си към спорта и ежедневната физическа интензивност, “ сподели при откриването създателят на фотосите.

В това издание на поредицата фотоизложби, София – Европейска столица на спорта и Столична Община показват част от най-колоритните и запаметяващи се фотосвидетелства, уловени от обектива на Тодор Шабански. Изложените пана сплотяват неповторимата дарба на фотографията да провокира посредством изкуството предпочитание у индивида да се усеща по-силен, по-уверен и по-здрав. С тази Фотоиизложба „ София – Европейска столица на спорта “ продължава самодейността да показва по друг и атрактивен метод преимуществата на дейния живот като неизменима част от всекидневието на индивида. Един от най-мощните способи спортът да доближи до повече хора е посредством магията на фотографията. Снимките увековечават мигове и облици, които разпространяват спорта и предизвикат да изберем здравословен метод на живот.

По тази причина екипът на София – Европейска столица на спорта започва преди две години плана „ Емоцията е повече от успеха “ с концепцията, че в спортуването за здраве и наслаждение най-важното е не успеха, а страстта.  Чрез фотографията си припомняме вълнуващи мигове и колоритни фигури в историята на София като европейска столица на спорта.  Целта на изложбите е да срещнат повече хора със събития и персони, които не стопират да провокират себе си и природата посредством спорта.

Това е първата за тази година Фотоизложба на София2018 и тя ще бъде позиционирана на Моста на влюбените до 15 април. В годишната стратегия „ Европейска столица на спорта “ са планувани още 4 изложения, като идната ще може да се види след 23 април в градинката пред Кристал.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР