Sofia24.bg ще ви разкаже за един баскетболист, който прикова вниманието

...
Sofia24.bg ще ви разкаже за един баскетболист, който прикова вниманието
Коментари Харесай

Той е баскетболна легенда и голям фен на футболния отбор на Милан, а днес щеше да навърши 45 години

Sofia24.bg ще ви опише за един баскетболист, който прикова вниманието на целия свят с гения и трудолюбието си. Той се трансформира в легенда още приживе и почитателите на играта с оранжевата топка няма да го не помнят в никакъв случай и ще описват за него на децата и внуците си. Той прекарва цялата си 20-годишна баскетболна кариера единствено в Лос Анджелис Лейкърс. Номерата, с които е играл са 8 и 24, като в никакъв случай повече няма да бъдат носени от други баскетболисти. Познахте ли го? Става въпрос за Коби Брайънт, който е първият състезател, записал най-малко 30 хиляди точки и 6000 асистенции по време на кариерата си. На второ място е в историята по най-вече вкарани точки в един единствен мач – 81. 24 пъти е минавал границата от 50 точки, което го подрежда на трето място във безконечната ранглиста.

Роден е на 23 август 1978 година във Филаделфия. Бащата му се споделя Джоузеф Брайънт и е професионален баскетболист. Играе в НБА в продължение на осем години със " 76ers “, " Clippers “ и " Rockets “. След това се насочва към Европа и играе седем сезона в италианските лиги. Майката му Памела Брайънт, е отдадена напълно на фамилията. Братът на Памела – Джон Кокс, също е състезател в НБА.Коби има две по-големи сестри – Шариа и Шая.

Родителите му ядат пържола от говеждо месо " Кобе “ и са толкоз впечатлени от нея, че вземат решение да кръстят сина си по този метод. Коби Брайънт стартира да играе баскетбол на 3-годишна възраст. Когато е на 6, татко му мести фамилията в италианския град Риети, с цел да продължи да играе баскетбол. След две години те се придвижват от Калабрия в Пистоя и по-късно в Реджо Емилия. Бързо привиква с новия си метод на живот и приказва свободно италиански. В Италия продължава да играе баскетбол. 

На Апенините става буен почитател на футбола и на тима на Милан. Семейството се връща назад в Съединени американски щати, а Коби влиза в НБА незабавно откакто приключва гимназия. Избран е под №16 в Драфт 1996 от " Шарлът “, само че незабавно е сменен с " Лос Анджелис Лейкърс “. Така се трансформира в най-младия професионален състезател, тъй като е едвам на 18 години, 2 месеца и 11 дни. Петкратен първенец е на НБА и повторен олимпийски първенец със Съединени американски щати.

Женен е за Ванеса Мари, като имат 4 дъщери. През 2015 година, когато се отхвърля от професионалния баскетбол, написа поема-обръщение към обичаната си игра " Скъпи баскетбол “: Три години по-късно печели " Оскар “ и " Ани “ с анимационен късометражен филм, сниман по тази поема.

Коби Брайънт умира на 26 януари 2020 година, след съдбовна злополука с хеликоптер край градчето Калибасас в щата Калифорния. На борда на машината пътуват девет души, само че никой не оцелява. Сред починалите е и щерка му – Джиана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР