Sofia Open, втори кръгГригор Димитров – Иля Ивашка 3-6 6-7(3)Григор

...
Sofia Open, втори кръгГригор Димитров – Иля Ивашка 3-6 6-7(3)Григор
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби при завръщането си на Sofia Open


Sofia Open, втори кръг
Григор Димитров – Иля Ивашка 3-6 6-7(3)


Григор Димитров не съумя да повтори превъзходното си показване от 2017 година при завръщането си на Sofia Open и отпадна в първия си мач от шампионата против Иля Ивашка.

Първата ни ракета имаше шансове във всеки от сетовете, само че прекомерно доста неточности от форхенд и мощно показване на съперника му доведоха до проваляне с 3-6 6-7(3).

Ивашка продължава положителните си резултати след осминафинала на US Open и ще срещне Холгер Руне или Лоренцо Сонего в идващия кръг.

Началото бе нервно за българина – два пресилени форхенда направиха резултата още в откриващия гейм 15-40, а трети докара до ранен пробив.

Непредизвиканите неточности продължиха и във втората част, само че след 40-15 Григор надигра съперника си в поредни разигравания, а двойна неточност на Ивашка му донесе и късмет за рибрейк. Макар да не игра неприятно и да опита да сложи противника си напрегнат, Димитров не съумя да изравни – 0-2.

В идващите минути и двамата успяваха да печелят подаванията си без кой знае какъв брой усложнения, въпреки поради ниския си % вкаран първи сервис да им се постановяваше постоянно да влизат в разигравания от главната линия.

При 3-4 Григор се опита да наруши ритъма на съперника си с по-чести излизания на мрежата, само че волетата му срещаха мрежата. Вместо това смяната повлия отрицателно на неговата игра от дъното на корта и Ивашка стигна до три следващи сетбола при 5-3 и 0-40. Първият бе отразен, само че при втория българинът изпрати форхенд в навън.

Втората част стартира по-добре за някогашния №3 – серия от сечени бекхенди направиха резултата в откриващото подаване на тенисиста от Беларус 40-40. В последвалото разиграване първенецът от 2017 си завоюва самодейността, само че удар с рамката на ракетата му попречи да поведе. Равенството въпреки всичко бе върнато с бекхенд уинър, само че и този път Димитров не съумя да надгради.

Световният №23 печелеше по-убедително сервис геймовете си и при 2-2 още веднъж откри път до 40-40 от посрещане. Ивашка поведе след воле, което получи овации и от българина, само че Григор още веднъж изравни с добре премерена къса топка. Двойна неточност докара до първия брейкбол в сета, само че опцията отмина след непредизвикана неточност от бекхенд. Макар във втората част да вкарваше по-висок % от първите си сервиси по отношение на 48-те в първата Иля трябваше да играе на втори в идната точка и Димитров се възползва с печеливш ретур. И този късмет обаче бе прахосан, откакто Григор не съумя да влезе в разиграване. Осминафиналистът от US Open поведе с 3-2.

При 3-4 непредизвикана неточност на най-хубавия български тенисист води до 15-30, а в идващото разиграване някогашният №3 пропусна да осъществя комфортна топка на мрежата и бе разминат от съперника си. Първият брейкбол бе отразен след добър сервис, а при втория видяхме ас №4 в мача за представителя на домакините. При мощни аплодисменти от трибуните резултатът стана 4-4.

При 4-5 Григор мина през доста тежък гейм, в който напрежението бе високо и за двамата тенисисти. Ивашка стигна до 40-40, само че също позволи няколко непредизвикани неточности, усещайки какъв брой близо е до успеха. Димитров организира решително значимите точки и затвори подаването си с ас.

Тенисистът от Беларус остана нервозен и в своя сервис гейм, като неколкократно сподели неодобрение и от държанието на публиката, която интензивно поддържаше Димитров. Стигна се до брейбол за българина, само че ретурът му излезе в навън. Въпреки това Григор още веднъж рискува от посрещане в идната точка и този път това се оказа печеливша тактичност. Непредизвикана неточност обаче опропасти и тази опция. В тези минути някогашният №3 бе очевидно състезателят, който се усеща по-комфортно на корта. Точките се решаваха от неговата ракета, само че след четири благоприятни условия за пробив подобен не пристигна – 5-6.

Ретур на линията направи резултата в идващия гейм 15-30, а следващия форхенд в навън даде два мачбола на Ивашка. Първият бе отразен с превъзходен бекхенд по правата, а при втория ударът му попадна на линията тъкмо в ъгъла на корта. Ретур на линията направи резултата в идващия гейм 15-30, а следващия форхенд в навън даде два мачбола на Ивашка. Първият бе отразен с превъзходен бекхенд по правата, а при втория ударът му попадна на линията тъкмо в ъгъла на корта. Две мрежи на съперника му пратиха сета в тайбрек.

Откриващото разиграване бе доста близо да приключи с минипробив за Димитров, само че първенецът от 2017 пропусна да осъществя разкрилата се опция, след което сгреши още веднъж при 1-1. Световният №71 резервира задатъка си до 6-3, което му донесе нови три мачбола. Още при първия навън от форхенд постави завършек на дуела.


Участвай в играта ни за смартчасовник Galaxy Watch5. Повече детайлности в Instagram на Тенискафе.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР